Inför V75: Steen Juul kommer med två vinnarhästar

195

Steen Juul kommer med två vinnarhästar

Det är jackpot i lördagens V75-omgång och 50 miljoner kronor i sjurättspotten.
Steen Juul kommer med två vinnarhästar från Danmark och går all in för att välta favoriterna.
– Nu kör vi barfota runt om och med rycktussar för första gången, säger Juul.

Jägersro är värd för lördagens V75:a som är högintressant både sportsligt med Müllers Memorial som dagens clou, men framförallt spelmässigt med en stor jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 50 miljoner kronor enbart på sju rätt, enligt ATG:s beräkningar.
Ska man komma åt den storkovan krävs det att stora favoriter faller. En som åker från Danmark i angeläget ärende är Steen Juul. Han har två hästar med i transporten och slår ur underläge med båda två. Tränare Juul har varit med länge i branschen och vet vad som krävs för att de danska hästarna ska duga i V75 i Sverige.
– När man anmäler en häst till ett lopp så tror man ju på att den ska kunna räcka. Sedan har jag full förståelse för att hästarnas ägare vill prova V75 i Sverige när de är i ordning. Det är lite skillnad att köra om 100 000 kronor i V75 än 10 000 kronor i Danmark, säger Steen Juul.

”Var helt okörd senast – drog aldrig tussarna”
Steen Juul är tränare på Charlottenlund och har sin gård utanför Köpenhamn. Han har med andra ord inte så lång resväg över sundet till Malmö och Jägersro på lördag. Först ut av Juuls egentränade hästar är Sempre Avanti i den andra avdelningen. En femårig valack som har vunnit fyra lopp, och tagit två andra- och en tredjeplats på nio starter i år.
– Sempre Avanti (V75-2) är fint i ordning och vann hur lätt som helst två raka segrar innan han blev tvåa senast. Men då fick han inte chansen förrän de var i mål och var helt okörd. Jag drog aldrig tussarna och det var mer som ett jobb för honom.
– Hästen har gått bra i alla starter han har gjort hos mig utom i den första. Jag har aldrig kört honom i voltstart men han är snäll och fin och bra att vända med så jag tror inte att det är några problem. Sedan hur snabbt han kommer att öppna från springspåret är svårbedömt för mig att säga. Han möter bättre hästar nu än tidigare och jag har lite svårt att sätta in honom i den här konkurrensen. Men hästen är i alla fall så bra i ordning som han kan vara. Nu kör vi barfota runt om och med rycktussar. Han gick med skor senast, säger Juul.

”Har levererat fina lopp hela tiden”
I den tredje V75-avdelningen startar omgångens största favorit Giant Shadow som har radat upp segrarna hos Björn Goop. Men en av de främsta utmanarna är Muscle Lane som har gått bra hos Steen Juul. Efter tre raka segrar blev hästen senast tvåa i V86-lopp på Solvalla. Nu har han spår tre bakom startbilen.
– Muscle Lane (V75-3) blev förkyld och fick lite feber när han kom hem från Solvalla. Det gick snabbt över men vi fick stryka honom inför en tilltänkt start. Sedan har han tränat på som vanligt igen och allt verkar normalt. Jag har inte kört några hårdare tester med honom men han känns likvärdig med hur han gjorde inför senaste starten. Då gick han ett riktigt bra lopp som tvåa från kön på en fin tid. Det var skitväder och banan var dålig. Men den som ledde och vann var för bra helt enkelt.
– Det här är en häst som jag fick från Peter Untersteiner och som fick en lång paus eftersom han hade känning i ett ben. Sedan har han tränat på och levererat fina lopp hela tiden. Nu har han ett bra läge och är hyggligt snabb från start, utan att vara någon raket. Jag kör så gott det går från början men kan inte bedöma hur snabbt de andra kan öppna. Jag ser att Goops häst har fina resultat men jag känner inte till den.

”Första barfota och rycktussar hos mig”
– Nu kör vi barfota runt om för första gången i min träning. Det hoppas jag såklart ska ge en extra växel. Det blir även rycktussar för första gången. Thomas Uhrberg testade det i värmningen senast på Solvalla men jag vet faktiskt inte varför hästen inte gick med det i loppet. Utifrån vad min häst har presterat tidigare så kan han vara med långt fram, säger Steen Juul.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.