Inför V75: Nurmos är glödhet!

206

nurmos_glodhet

Fyra V75-hästar.
Fyra toppchanser.
Enligt experterna är Timo Nurmos kvartett nyckeln till sju rätt och del av jackpotmiljonerna.
96 miljoner kronor ska delas ut på lördag på V75.
I jakten på sju rätt gäller det att hitta rätt singelstreck. Tidningarnas tipsbilagor inför helgens dubbeljackpot är rörande överens – Timo Nurmos kommer få en kanondag.
Solvallatränaren startar fyra V75-hästar på Färjestad och vi har kollat upp hur de rankas av fem stora tipsdrakar: Aftonbladet, Expressen, V75-Guiden, Travronden och Vi Tippa.

”Självklart är jag optimist”
4 Checco Boko
(V75-1) rankas 1-1-1-1-1 av experterna.
Timo Nurmos själv beskriver chansen så här via egna hemsidan:
– Checco Boko blev det helt fel för senast. Ett lopp kan inte bli mer felkört då han blev hängande ifrån start och fick sedan nästen ett helt varv i tredjespår. Hästen höll strålande och är mycket fint i ordning. Jag körde honom precis i ett jobb i dag måndag och han kändes fortsatt jättefin och fräsch. Läget är bra och han är mycket snabb ut bakom bilen. Självklart är jag optimist med en så fin häst i bra form och från det här läget.
Balans: Skor runt om. Huvudlag: Öppet huvudlag.

”Vann okörd senast”
9 Salt And Lime
(V75-2) rankas 3-1-2-3-1 av experterna.
Och så här säger Timo Nurmos:
– Salt And Lime är en mycket fin häst som har utvecklats väldigt bra och gått bra varje gång. Senast vann han helt okörd med tussarna kvar trots att han gick en 1.15-tid och mötte bra hästar. Gången innan gjorde han ett strålande lopp från dödens och han har mycket fin inställning. Han är så pass bra att han måste räknas med chans trots att han fick bakspår här. Om det inte strular så är han säkert med långt framme och gör upp.
Balans: Skor runt om. Huvudlag: Öppet huvudlag.

”Känns fortsatt jättefin”
5 Going For Gold Zaz
(V75-6) rankas 1-1-1-1-1 av experterna.
Och så här säger Timo Nurmos:
– Going For Gold Zaz var bra redan i fjol men har utvecklats ytterligare i år och gjort kanonfina lopp. Han har varit strålande bra vid V75-segrarna och vunnit med krafter kvar båda gångerna. En häst kan inte kännas bättre än vad han gör och han är i livets form. Läget passar bra bakom bilen och han är väldigt snabb ut men går från alla positioner. Hästen känns fortsatt jättefin och jag måste vara optimist igen och tro på bra chans.
Balans: Barfota bak. Huvudlag: Timos huvudlag, ett tre fjärdedels helstängt huvudlag. Hästen gick med det för första gången i Kalmar näst senast och då flög han till ledningen och sedan fick inte Jorma stopp på hästen efter mål. Han fortsatte då i 1.10-tempo i ytterligare femhundra meter.

”Kan inte räknas bort”
12 Caddie Gallant
(V75-7) rankas 1-3-4-1-1 av experterna.
Och så här säger Timo Nurmos:
– Caddie Gallant fick ett tufft lopp senast då han kördes hårt i dödens och pressade. Det blev helt fel och man får bara glömma det loppet. Hästen är annars fint i ordning och normalt ska han bara ha gått framåt nu när han har fått ett par genomkörare i kroppen. Han har i alla fall tränat fortsatt bra efter förra starten men läget blev iskallt. Hästen är dock så pass bra att man inte kan räkna bort honom helt om det skulle klaffa med tempo och positioner.
Balans: Barfota runt om. Huvudlag: Helstängt huvudlag.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelLovely Godiva död
Nästa artikelInför V75: Drag och Luringar inför Lördagen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.