Inför V75 Nyårsafton: Johan Untersteiner har flera fina chanser

141

Inför V75 Nyårsafton: Johan Untersteiner har flera fina chanser

Johan Untersteiner har flera fina chanser när travåret 2020 avgörs med V75® på Axevalla som lockar med 82 miljoner kronor i en multijackpot.
Halmstadtränaren har flera toppchanser.
– Jag hoppas på spets och slut med Awesome Kronos i V75-2, det är min bästa chans i omgången.

På årets sista tävlingsdag – tillika på nyårsafton – avgörs V75 på Axevalla. Det är samtidigt avslutningen på V75 Winter Burst® som lockar med 82 miljoner kronor i en multijackpot. En av huvudrollsinnehavarna hur pengarna på V75 ska fördelas är Halmstadtränaren Johan Untersteiner, som har två av förhandsfavoriterna.
– Visst är det en viss press på oss som är tippade att vinna, speciellt på V75, men jag tillhör hellre favoriterna än att inte vara speciellt mycket betrodd, säger Johan och fortsätter:
– Egentligen skulle jag tagit det lugnt på nyårsafton och varit hemma med familjen. Men nu blev det passande lopp för många av mina hästar, så det var bara att ändra om kursen och ställa in sig på Axevalla.
Hinner du hem och fira nyårsafton?
– Ja, vi ska vara hemma runt 21-snåret om allt flyter på, men det kommer att bli lugnt.
Som tränare och kusk. Märker du av spelhysterin på V75 en sådan här gång när det är 82 miljoner kronor i potten att spela om?
– V75 är alltid stort och det snackas mer än tidigare. Att det handlar om såpass mycket pengar att vinna är nästan ofattbart. 82 miljoner kronor är svårt att greppa. Vad jag skulle göra om jag vann så mycket pengar? Investera i gården. Där finns det alltid projekt som poppar upp och kostar pengar.
På grund av den rådande pandemin körs tävlingarna utan publik. Hur mycket saknar du publiken?
– Det är klart de saknas enormt mycket, speciellt när det är storloppsdagar och V75. Den inramningen saknar i alla fall jag. När det gäller vardagstravet är det inte så farligt.

Passerar 15 miljoner
Halmstadtränaren har haft ett godkänt år och kommer att passera 15 miljoner kronor inkört till stallet i samband med V75-avslutningen på Axevalla, då han har sex hästar till start inom V75-omgången samt en som startar i det inledande ramloppet. De som dragit det tyngsta lasset till stallets siffror är Guzz Mearas med 2,5 miljoner kronor och Cyber Lane med 2,2 miljoner kronor.
– De har krigat på bra i tuff konkurrens. Guzz Mearas kommer för övrigt att göra två starter till i Frankrike, 16 och 31 januari, berättar Johan.
Är det något du inte är nöjd med?
– Mina treåringar har inte levererat som tidigare säsonger och där ”försvinner” det stora slantar. Men jag hade det på känn ganska tidigt.
Johan ser ljust på 2021 när det gäller stallets blivande treåringar.
– Det ser bättre ut än på många år med många toppstammade individer. Jag vill inte namnge någon ännu, men överlag är det många som tränar riktigt bra i dagsläget vilket gör att förhoppningarna stiger markant när det gäller att vara med och slåss i årgångloppen.

Två bra chanser
När det gäller årsfinalen på V75 med Winter Burst har 36-åringen från Halmstad det bra förspänt med en del fina möjligheter att roffa åt sig stora delar av priskakan.
– På förhand har jag två bra vinstchanser, tipsar Johan och säger så här om stallets sex V75-hästar.
V75-2: 5 Awesome Kronos har gjort en start för mig och vann då direkt. Han höll dock på att ställa till det kort efter start då han satte krokben på sig själv och höll på att galoppera. Han redde ut den situationen och vann sedan säkert. Han fick ett bra läge bakom bilen och är snabb ut. Jag hoppas på spets och slut och det är min bästa chans i omgången.
V75-3: 1 Global Beware (Peter Untersteiner) kommer från seger från just bricka ett bakom bilen. Då hade han inga problem att hålla upp ledningen och siktet är förstås inställt på att göra om bravaden. Att det är lång distans ska han hantera utan problem. Även det ser ut som en bra chans.
V75-3: 10 Ture L.A. har varit sjuk och stått över jobb. Från det här läget får jag satsa på ett smyglopp och se om han kan plocka åt sig lite pengar. Jag ligger lågt.
V75-5: 11 Quick Lane skrällde på V75 i somras på Kalmar. Då satt vi en bit bak i fältet, men kom in i matchen till slut och lyckades avgöra till knapp seger. Han var fin vid vinsten senast över den aktuella distansen och formen är det inget fel på. Läget däremot drar ned möjligheterna och enda chansen för vår del är om de tokkör länge om ledningen.
V75-6: 2 Gina Mearas gick bra senast i silver som femma och hade faktiskt lite krafter kvar över mål. Nu möter hon enbart ston igen och läget blev dessutom bra då hon kan öppna kvickt. Får vi ett bra lopp är hon inte helt borta.
V75-6: 9 Sharp Dream gjorde debut i min regi på Solvalla, men visade inget extra som femma. Hon hade inte startat på ett tag och kanske behövde loppet för att hitta formen. Hon känns i alla fall bra i jobben och den här gången sätter vi på henne ett norskt huvudlag och utan huva. Tidigare har hon gått med fast huva och öppet huvudlag.

Föregående artikelV75 Nyårsafton med Janne Jackpot
Nästa artikelInför V75 Nyårsafton: ”Vi har siktat på det här loppet”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.