Inför V75 (nyårsafton/multijackpot): ”Svanstedt är väl 20 meter bättre än mig”

293

svanstedt i usa

Peter Johansson har två intressanta hästar med i V75® på Axevalla där en av dem är What A Winner som jagar sin tredje raka seger.
Han har även lyckats få Åke Svanstedt som kusk på båda sina hästar.
– Åke är väl 20 meter bättre än mig, även om jag själv har 40 i segerprocent som kusk, säger Peter Johansson.

Det har blivit dags för den traditionella Multijackpoten på V75® under nyårsafton. Det är Axevalla med Sveriges längsta upplopp på 227 meter som är värd för omgången med extra miljoner i potten. Peter Johansson kommer till skaraslätten med två intressanta hästar och han har lyckats få Åke Svanstedt som kusk på båda två.
”Kung Åke” är hemma i Sverige för att fira jul och nyår och passar samtidigt på att köra en del lopp.
– Man hoppas ju att det blir lite bättre. Åke borde väl vara 20 meter bättre än vad jag är, även om jag känner mina hästar och har 40 i segerprocent som kusk, säger Peter Johansson.
– Det är enormt roligt att ha med två hästar i V75 och jag har siktat mot det här och sett fram emot den här dagen. Jag tänkte att jag skulle få med alla mina tre starthästar, men det blev inte så med Bravo Santana.

Obesegrad felfri – ”Har bra kapacitet men måste trava”
Peter Johanssons hästar är inte så jättehårt betrodda på V75 i skrivande stund. Han inleder med att sela ut Rendez Vous i den fjärde avdelningen. Hästen är obesegrad felfri och har vunnit två lopp på nio starter. Nu är det fjärdespår i voltstart som gäller tillsammans med Svanstedt.
– 4 Rendez Vous (V75-4) är det bra med men han är väldigt osäker. Det finns bra kapacitet i hästen men han måste visa att han vill trava. Jag kommer att sätta på ett nosfladder och ett nät för ögonen den här gången. Sedan råkade jag träna honom utan bomull hemma och det gick jättebra, så därför tänker jag prova rycktussar, eller en ryckhuva för första gången.
– Spåret spelar ingen roll utan det är just när det blir mycket hästar runtomkring som har gjort honom osäker. Jag hoppas att Åke får hålla spår fyra och sedan köra fram till dödens. För drygt ett år sedan åkte han på en gaffelbandsskada när jag startade honom på Axevalla och det tog elva månader innan han kom tillbaka. Då vann han direkt på Jägersro men jag hade tränat honom hårt. Det är det här med galopprisken, han måste visa att han kan trava innan jag tror på honom fullt ut, säger Peter Johansson.

”What A Winner har en bättre chans”
Vaggeryds-tränaren har även What A Winner till start i den sjätte avdelningen. Den formstarka hästen ståtar med två raka segrar och startar nu från spår fem bakom bilen tillsammans med Åke Svanstedt. Och här åker mungiporna upp lite extra på tränare Johansson för att citera honom själv.
– 5 What A Winner (V75-6) tycker jag har en bättre chans. I alla fall sett till hur han har betett sig i de sista sex starterna. Han är så travsäker, har aldrig någonsin galopperat och är lättplacerad och går till slut. Han besitter både styrka och snabbhet i benen. Det är en komplett häst. Jag har tänkt att sätta på ett helstängt med open eye, men jag måste värma hästen först och se så att han inte blir för pigg. Jag tror nog att vi fortsätter med ett norskt huvudlag, säger Peter Johansson.

Föregående artikel2023 inleds med nya biljetter till Prix d´Amerique
Nästa artikelMiljonvinnarens tips inför Axevallas multijackpot: ”Nu tar vi betalt”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.