Inför V75: Önas Nougat är ett av namnen som sticker ut

158

Önas Nougat är ett av namnen som sticker ut

Två starter räckte för Önas Nougat under 2019.
I den andra vann den skadedrabbade fyraåringen V75 på knock-out och är fortfarande kvar i bronsdivisionen när hemmabanan Jägersro bjuder in till årspremiär på lördagen.
– Det är en fin häst med kapacitet att gå upp i guld, säger Per Nordström.

Det nya året inleds med V75-premiär på Jägersros travbana i Malmö.
Bronsdivisionen går som den femte avdelningen på lördagen där hemmahästen Önas Nougat är ett av namnen som sticker ut.
Efter nästan ett års uppehåll slog fyraåringen till med en storseger i V75 i Halmstad under lördagen som föregick julveckan.
Trots ett tufft tempo hela vägen (1.11,0 första 1000) klev Önas Nougat undan till en lätt seger från ledningen utan att behöva visa botten. En skräll endast spelad på fyra procent i loppet och en formidabel sopkvast i den sista avdelningen på V75.
– Jag visste att han var på gång igen. Men inte trodde jag att han skulle vara riktigt så där bra med bara ett lopp i kroppen. Får han bara vara frisk kan han hävda sig i den högsta klassen, säger Jägersrotränaren Per Nordström när vi når honom hemma på den nybyggda gården strax utanför Sjöbo i Skåne.
Önas Nougat gjorde sex starter som tvååring och var med som en outsider i lopp som Svampen och finalen av Svensk Uppfödningslöpning.
Som treåring rundade han av tävlingsåret med två raka segrar i ett treåringslopp och en E3-Revansch i Kalmar. Hingstens två sista lopp på närmare ett år skulle det visa sig.
– Hästen fick en skada i gaffelband som fick ta tid. Han fick inte skadan när han tävlade utan det måste ha hänt något i hagen eller så. Jag tror inte att den kom av överansträngning. Han vann sina två lopp där innan det hände och var jättefin när vi ställde vi av honom för att vila, och plötsligt kom det bara, säger Per Nordström.

Krafter kvar i Halmstad
Skadan var relativt allvarlig men efter vila och träning blev det alltså seger i den blott andra starten 2019.
Önas Nougat har startsnabbheten som en av sina största styrkor och ruschade enkelt till ledningen från ett femtespår bakom bilen i Halmstad.
– Jag behövde inte rycka huvan och ”kräma ur honom” utan han var så pass fin att han vann det där med krafter sparade, säger en nöjd tränare.
1.12,1 över 1640 meter med bilstart var segertiden.
– Hans Övstegaard från Göteborg, en ny kille i travet, hade köpt Öns Nougat bara någon vecka innan och det blev seger direkt i V75. Han köpte in sig direkt i en blivande tvååring och äger nu två hästar hos oss. Självklart är han med på Jägersro på lördag.
Hur har hästen känts efter segerloppet?
– Jättefin. Det var skönt att han kunde vinna så lätt med tanke på den skadehistorik han har. Så normalt sett borde formen vara snäppet lite bättre nu med två lopp i kroppen.
Hästen är kvick från start men har nu lottats till ett sjundespår bakom bilen. Kan det gå vägen ändå?
– Det kan gå på lördag också. Läget är ju lite sämre men han kan vinna från lite olika positioner, det är inget måste med någon ledning. Det enda jag måste se till är att försöka undvika är ju ”dödens”. Han öser på alldeles för mycket om han får gå utan draghjälp.
Hur taxerar du hans chanser i V75-5?
– Det är ett tidigt streck. Formen borde vara snäppet bättre och man måste plocka med honom på V75.
Slutligen måste vi fråga om hur Revelation mår. Hästen spurtade hem Svensk Uppfödningslöpning i november och var otroligt bra som en av loppets mest bortglömda.
– Han var bortglömd av alla utom av oss i stallet! Jag har sagt det hela tiden att jag tror att vi kan ha något riktigt stort på gång här. Revelation har ju att brås på också med samma mamma som On Track Piraten. Kan han bli hälften så bra som On Track Piraten får vi vara väldigt nöjda, slutar Per Nordström.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 Jägersro Lördag 4 januari 2010
Nästa artikelInför V75: Offensive Oscarsson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.