Inför V75 onsdag: Kolgjini om magin inför Jubileumspokalen

88

Inför V75®/onsdag: Kolgjini om magin inför Jubileumspokalen

I Hugo Åbergs Memorial var det Tae Kwon Deo som fick göra grovjobbet utvändigt ledaren.
Men trots en fin tredjeplats var Adrian Kolgjini inte riktigt nöjd.
Till Jubileumspokalen på Solvalla kommer stjärnan lite extra vässad.
– Han fick en rejäl genomkörare på Jägers och behövde nog loppet. Nu känns han magisk i jobben igen, säger Adrian som är optimist inför onsdagens miljonlopp.

EM för ston och Sveriges största femåringslopp Jubileumspokalen är de två toppnumren på Solvalla nu på onsdag.
V75 ersätter V86 som spelform den här storkvällen på huvudstadsbanan där den riktiga urladdningen kommer i V75-6, runt klockan 21.20.
Att Tae Kwon Deo vann Sprintermästaren förra året, matchades mot Elitloppet och nyligen hamnade på prispallen i Hugo Åbergs Memorial över 1609 meter gör inte jänkaren till någon sprinter enligt stallet. Åtminstone ingen utpräglad sådan.
– Nej, han är inte gjord för sprint egentligen den här hästen. Han är lite trög från start och är mera en pansartyp. Så medel och längre distanser kommer att passa honom bättre i framtiden, säger Adrian Kolgjini när vi når honom på telefon hemma på gården Vomb utanför Lund.
På onsdag är det 2140 meter som gäller. Tae Kwon Deo lottades till ett femtespår bakom bilen och tränaren låter nöjd.
Att Tae Kwon Deo är en häst lite utöver det vanliga har han visat många gånger. Efter galoppmissen i elitloppsförsöket i maj svarade den USA-födde femåringen för en jätteprestation i Kalmarsundspokalen under midsommarhelgen.
Trots ett tolftespår i guld valde Adrian att styra på fältet direkt och runda konkurrenterna och efter att ha tagit över under slutrundan var hästen från Jägersro ensam på plan på tiden 1.09,6 över 1640 meter.
I Åbergs styrde Kolgjini jr fram utvändigt ledarinnan Double Exposure i ett tidigt skede och slutade trea bakom övermakten, då hästen även fick ge sig mot smygkörde Cokstile.
– Lite besviken var jag efteråt. Han var inte dålig men han var inte som bäst heller. Något litet saknades. Nu har vi ändrat i rutinerna lite och han känns magisk i jobben. Jag tror framför allt  att det fattades lite hårdhet i honom i just den starten. Att han behövde loppet.

”Bollat med dem tidigare”
Adrian Kolgjini drar igång fäktandet inför onsdagen. Efter att ha studerat startlistan till Jubileumspokalen konstaterar han att det inte finns någon anledning att i-n-t-e vara optimistisk.
– De här hästarna har han bollat med tidigare. Så han borde gå ut som en riktigt vass chans. Men jag har så klart respekt för flera av hästarna. Det ska man alltid ha, annars gör man bara bort sig. Men jag är aldrig rädd för någon motståndare när jag hoppar upp bakom Tae Kwon Deo.
Tuffast emot i Jubileumspokalen?
– Missle Hill, Seismic Wave och Zarenne Fas är tre bra hästar som sticker ut.
Hur vässar du inför en uppgift som onsdagens?
– Jag hade som sagt förväntat mig lite mer av honom i Åbergs när jag skulle pressa honom till max. Kalmarloppet är det bästa han gjort i år och då vet jag att han kan bra mycket bättre. Han kom in i stallet och var inte trött efteråt. Det är faktiskt så att han i vissa av jobben här hemma har högre puls än efter loppet i Kalmar. Men det handlar om lite annorlunda upplägg på jobben bara. Dock är det en rejäl häst och han kräver rätt så mycket. Det går liksom inte att jogga en sån här i form utan det är mycket muskler som ska stimuleras.
Stallet har fem hästar till start i onsdagens V75-omgång. Är det någon du vill framhålla av de övriga?
– Jag tycker att 1 Billions (V75-7) gjort sig förtjänt av att få sätta nosen först nu. Han satt fast senast och kändes riktigt smaskfin måste jag säga. Han är en riktig rysare på onsdag och jag är sugen på att få visa upp honom. Sedan har vi 9 Sashay My Way (V75-5). Jag tycker att det där loppet är rätt så vettigt för henne. Hon har bra smygläge och det ska bli intressant att se vad hon kan göra med rätt resa därifrån då hon kommer med toppform. Det är de två jag tycker sticker ut chansmässigt av våra övriga hästar, säger Adrian Kolgjini.

Föregående artikelFem tippar V75 till SOLÄNGET 22 augusti 2020
Nästa artikelInför V75 onsdag: Spräcker Zarenne Fas den svenska nollan?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.