Inför V75 (onsdag): Siktar mot toppen med Himalaya

52

Inför V75 (onsdag): Siktar mot toppen med Himalaya

Näst senast flög Himalaya Sisu lågt över upploppet och skrällde på V75®.
På onsdagen när det är topptävlingar på Solvalla hoppas Kristian Lindberg på repris.
– Hon satt fast senast och känns bra och minst lika fin som vid segern på V75, säger Lindberg.

Det var inte många som hade koll på Himalaya Sisu innan starten på V75® på Årjäng för några veckor sedan. Kristian Lindberg gav sin häst ett perfekt lopp och Himalaya Sisu tackade och tog emot och spurtade snabbast av alla över upploppet och tog en bejublad hemmaseger.
– Det var stort och en härlig känsla. Det är 60 delägare på henne och flera av dom var på plats och dom hördes väl när vi segerdefilerade, säger Kristian Lindberg.
Årjäng-tränaren har haft Himalaya Sisu sedan hon var ett år.
– Vi köpte henne på auktion som ettåring, det var ingen som ville ha henne. Vi har tränat på hela tiden och det har aldrig känts som någon speciell häst, men när det är tävling så visar hon upp ett härligt löphuvud och rätt inställning.
Himalaya Sisu har utvecklats en hel del på slutet och det var inte långt ifrån att hon tagit sig till final i Stosprintern.
Hon kommer mer och mer och utvecklas hela tiden och jag är väldigt nöjd med henne. Vi kanske provar Breeders´ Crown till hösten.

Ska tävla barfota igen
Efter den bejublade segern på V75 har Himalaya Sisu startat en gång och blev då utan pengar.
– Hon satt fast med krafter kvar och kändes jättefin. Hon håller formen och känns fin i träningen.
På onsdagen när Solvalla arrangerar en stjärnspäckad omgång av V75 hoppas Kristian Lindberg att han och Himalaya Sisu ska kunna stöka till det för spelarna igen.
– Hon känns jättefin och jag är nöjd med spåret. Hon är effektiv med ett lopp i ryggar och har en vass speed till slut. Jag har respekt för flera av konkurrenterna, men Himalaya Sisu är också bra och klaffar det så tycker jag att hon ska ses med chans. Hon tävlade med skor senast, nu blir det barfota runt om och det är ett litet plus, men inte avgörande på något sätt, hon sprang med skor i försöket till Stosprintern så skulle det inte fungera att tävla utan skor så är det inte hel världen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.