Inför V75 Örebro 3 maj 2014: Daniel Redén

337

hard livin

Vägen till Elitloppet ligger öppen.
På lördag tävlas det om en plats i Sveriges finaste travlopp.
– Vinner vi så är Hard Livin med i Elitloppet, det är en självklarhet, säger Daniel Redén.

En av lördagens tio deltagare i V75-3 kommer strax innan halv fyra på eftermiddagen att tituleras elitloppshäst.
Förutom förstapriset på 150 000 kronor ligger nämligen en åtråvärd biljett till Solvalla i potten, det är kontentan av nymodigheten ”Vägen till Elitloppet”.
Därefter är det givetvis upp till berörd tränare att besluta om man vill vara med, men när det kommer till Daniel Redén råder ingen tvekan.
– Med Hard Livin skulle det vara självklart att tacka ja. Det är en stenhård häst som höjer sig ju tuffare motståndet är. Någon elitloppsvinnare är han förstås inte, men han skulle mycket väl kunna ta sig till final och tjäna fina pengar där.
Men för att det ska bli aktuellt krävs seger på lördag och just att vinna lopp har inte varit Hard Livins bästa gren de senaste säsongerna.
Faktum är att den senaste triumfen daterar sig till 5 september 2012.
– Nej, han vinner inte ihjäl sig. Det är en ”chaser” som man skulle säga i USA. Han kan hänga med de bästa, men är sällan först.

”En häst som aldrig blir trött”
Annars låter det som att formen är i antågande på sjuåringen som tog sin största prischeck sedan flytten till Europa när han slutade tvåa i Kymi Grand Prix i somras.
– Han känns riktigt bra i träningen, pigg och alert. Så fin som han är just nu har han inte varit sedan just det loppet i Finland så jag hoppas på en liknande insats. Sedan får vi se hur långt det räcker. Någon ledning tror jag inte på då han knappast är startsnabb nog, men skulle någon ”trolla” oss till spets så kan jag mycket väl få för mig att prova där, säger Daniel Redén som har ytterligare tre V75-hästar och åkte i elitloppstempo med 2 Rocket Zet (V75-1) efter tappstart senast – 1.09,8/1 500 meter med 1.08,5 sista 600.
– Och då gick han i tredje- och fjärdespår runt sista sväng, så det var verkligen bra gjort. Det är en häst som aldrig blir trött, däremot har han varit valpig i humöret och sällan tagit i. Han är typen som kan leda med 20 meter i sista sväng och ändå förlora för att han väntar in motståndarna, säger Redén som drog av alla skor i senaste starten.
– Tidigare har han inte fungerat barfota och det var på gränsen att det gick åt skogen bakom bilen då också. Men det berodde inte så mycket på balansen, mer att han blev ofokuserad efter omstarten och att banan var som asfalt ute i åttondespår. När han väl fick upp farten stämde det bra så jag kör utan skor igen, plus det vanliga halvstängda huvudlaget.
Hur ser du på det här loppet?
– Av träningen att döma ska han vara lika bra igen, men det är som sagt en humörhäst så man vet aldrig. Vi kan inte vara med i spetskörningen, men känns hästen bra för dagen kommer jag att köra offensivt. Om det sedan räcker för att matcha 1 B.B.S.Sugarlight har jag ingen aning om, det får spelarna räkna ut, säger Daniel Redén och rundar av med att ge senaste nytt om sin duo i V75-2:

”Kraftigt förbättrad”
8 Rascal Zet är mer stark än snabb, en traditionell helfransk skuttburk som egentligen kommer bäst till sin rätt på distanser över tre kilometer. Nu finns det inte så många sådana lopp så vi provar här. Inför senaste starten var han behandlad i ett framknä vilket jag tror har stört honom en tid innan. Han fungerade i alla fall klart bättre och kanske är på väg tillbaka till vad han lovade i höstas. Trots sin styrka är det ingen häst som tål dödens, det har han inte psyke för, så någon offensiv taktik blir det inte. Däremot hoppas jag att Björn kan få lite extra fart på honom, han brukar passa på den här typen av hästar.
12 Dennis Boko hade haft stora problem med karlederna inför sin senaste start och stått över många jobb så jag trodde inte alls att han skulle vara i form. Det var en stor positiv överraskning och normalt ska han vara kraftigt förbättrad med den genomköraren. Skulle det bli dårtempo så behöver han inte vara chanslös och jag håller honom snäppet före Rascal för dagen.

Robin Johansson

 

Föregående artikelInför V75 Örebro 3 maj 2014: Reven d’Amour
Nästa artikelElitloppet 2014: Timoko och Björn Goop?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.