Inför V75 Örebro 3 maj 2014: Reven d’Amour

261

reven d amour v75

I årsdebuten fick han inte chansen och hade krafter kvar.
Nu jagar startkatapulten Reven d’Amour ledningen – och kanske en plats i Elitloppet.

– Han är lite humörbetonad och vissa dagar kan han allt. Jag blir inte förvånad om han gör ett topplopp och det blir barfota runt om igen, säger Fredrik B Larsson.

Den femfaldige miljonären från Erikssund i Sigtuna norr om Stockholm har fått det bästa läget av de mest betrodda i lördagens gulddivisionslopp i Örebro. I ”Vägen till Elitloppet” väntar en biljett till Elitloppet på vinnaren och Reven d’Amour är andrahandsfavorit efter Digital Ink. Det är något som hans tränare Fredrik B Larsson tycker är helt rätt.
– Det är väl realistiskt att han ska vara rankad tvåa bakom ”Inken”, menar Larsson.

Fick ett rejälare intervalljobb i tisdags
I årsdebuten kördes Reven d’Amour spårsnålt och gick i mål med sparade krafter på tiden 1.11,3. Senast blev det däremot galopp kort efter start.
– Björn Goop har varit nöjd med hästen i båda starterna och tyckt att han har känts fin. Men senast lättade vi honom lite för mycket i balansen och plockade av bootsen. Det gjorde att han rullade över i galopp, säger Fredrik B Larsson.
– Eftersom det inte blev något lopp senast så fick han springa ett lite hårdare jobb än vanligt i tisdags. Han fick sträcka ut i ett rejälare intervalljobb och jag tycker att hästen kändes jäkligt fin. Sedan är det såklart lite svårbedömt med formen i och med att han bara har ett lopp i kroppen men hästen känns lika bra nu som när han vann V75 i höstas och var tvåa i guldfinalen.

”Vissa dagar kan han allt”
I V75-3 har Reven d’Amour bricka tre bakom startbilen och han körs återigen av Björn Goop. Läget kan tränare Larsson inte klaga på vars häst kan öppna blixtrande snabbt om han är på rätt humör.
– Han är lite ojämn från start och det har han varit under hela karriären. Ibland är han otroligt startsnabb och vissa gånger är han sämre. Han är ju lite humörbetonad den här hästen och vissa dagar kan han allt och vissa dagar krånglar han till det.
– Han är väldigt effektiv i ledningen och har en bra segerprocent därifrån. Så det är klart att Björn får prova vad som går från början, säger Larsson.
Vad tror du om segermöjligheterna?
– Det är lite svårbedömt. Förhoppningen var ju att han skulle få en riktig genomkörare senast så jag kan inte svara på exakt vilken form han är i just nu. Jag kan inte säga mer än att det känns väldigt bra i träningen och blir inte förvånad om han gör ett topplopp. Vi får kalla honom en outsider.
Hur blir det med balansen den här gången?
– Han går barfota runt om som i de senaste starterna. Den enda ändringen vi gör är att han får på sig bootsen igen som vi plockade bort senast.

Michael Carlsson

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.