Inför V75: Orkidee Skift kan ta sin första V75-seger

177

Orkidee Skift kan ta sin första V75-seger

Orkidee Skift kan ta sin första V75-seger på lördag. Foto av LARS JAKOBSSON

Galopp eller vinst. 
För Orkidee Skift har det länge varit allt eller inget. 
Med på sistone har hon gett ett betydligt mer stabilt intryck. 
– Nu känns det som att man börjar lita på henne, säger tränaren Svante Ericsson.

När Orkidee Skift (V75-2) kom till Svante Ericsson förra året hade hon flera raka diskningar i resultatraden. En massa d:n. Men med tiden har de blivit färre, och siffrorna fler.
– Hon har galopperat extremt mycket i sitt liv och i början var det bara vinst eller galopp, berättar Eskilstunatränaren Svante Ericsson och fortsätter:
– Det är svårt att sätta fingret på vad det är men vissa hästar behöver få tid. Nu är hon äldre och mognare också, det spelar säkert in.
I Svante Ericssons regi blev det förra året tre segrar på nio starter och i slutet på januari satte hon nosen först igen, på en långt ifrån lättsprungen bana.
– Hon var riktigt bra, det var första gången man kände att hon började få form. Det var inga lätta omständigheter men hon kunde vinna från dödens i alla fall.
Tanken var sedan att starta hästen i V75 på Solvalla. Men en karledsinflammation satte stopp, vilket är ett vanligt problem så här års när underlaget ofta är lerigt och banorna salta.
– Det är så klart ett tråkigt problem att stryka för men hon hade ont av det så vi var tvungna. Men nu är hon bra och vi har kunnat träna på.

Kör för ledningen
På lördag väntar V75 på hemmaplan och förutsättningarna är optimala för Orkidee Skift med fjärdespår över distansen 2140 meter och ett lopp för enbart ston.
– Det kunde inte ha blivit mer perfekt, det var som att propositionen var utskriven för henne. Hon är rätt så startsnabb, det är ingen spetsgaranti men det är stor chans att hon kan komma till ledningen, säger Svante Ericsson.
– Hon är dessutom bättre när hon går i ledningen eller dödens, hon är mer skärpt när hon går där framme.

”Han kan skrälla”
I loppet före har Svante Ericsson Blue Star Champion (V75-1) till start.
– Han är i sitt livs form, hemma studsar han i intervallerna. Senast blev det ett tufft upplägg men med tanke på det gjorde han ett fint lopp, säger Svante Ericsson.
Förutom tioendespår väntar ett hårdare motstånd än vanligt på lördag.
– Han är anmäld till silverdivisionen, egentligen tävlar han i bronsdivisionen men eftersom det var voltstart i brons blev det silver. Han klarar inte voltstart. Det ser hårt ut på papperet men samtidigt får man hoppas att det blir körning och då har han en bra speed på slutet.
Vilka förväntningar har du inför lördag?
– ”Orkidee” har den bästa vinstchansen men det är ”Champion” som jag har mest förväntningar på. Om han är på plats är jag jättenöjd, det är klart att han kan skrälla men ska jag vara realistisk är det en platschans för honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.