Inför V86: Två raka hos Stefan Melander

162

två raka hos Stefan Melander

Han spanade in hästen på datorn när hon tävlade i USA och ropade in henne på auktion. 
Beautiful Bacardi är obesegrad i två raka hos Stefan Melander och nu är det dags för årsdebut. 
– Hon känns väldigt fin i träningen och är stark i backjobben. Men det är ändå varning till spelarna från det läget, säger ”Tarzan”.

Det är jackpot i onsdagens V86-omgång där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt. En av favoriterna är det fyraåriga stoet Beautiful Bacardi som är obesegrad på svensk mark. Hon kom i Stefan Melanders träning i oktober i fjol och på två starter blev det två segrar från ledningen.
– Hon var väldigt fin och hade krafter kvar båda gångerna. Hästen har visat fin talang, säger Melander.
– Jag följer amerikansk travsport mer än vad jag följer svensk travsport. Jag är fascinerad av deras hästar och spanar in rätt så mycket lopp via datorn. När det gäller Beautiful Bacardi hade jag sett henne i några löpningar och tyckte att det var en fin gång i hästen.
– Egentligen är det emot mitt upplägg då jag brukar köpa hästar som är ett år gamla men nu köpte jag den här på auktion. Men jag minns faktiskt inte vad hon kostade.

”Varning till spelarna – ingen höjdare”
Det är nu drygt tre månader sedan Beautiful Bacardi startade och vann senast. När hon nu gör årsdebut blir det från spår elva i V86-4 över 1640 meter med bilstart på Solvalla.
– Hästen har övervintrat väl och även om det har varit ganska besvärligt väder hela vintern så har vi kunnat träna på bra ändå. Framförallt i backen har det varit väldigt bra att träna i och Beautiful Bacardi känns stark i backjobben.
– Men man måste ju säga vad man tror och bricka elva över 1600 meter känns inte som någon höjdare. Läget drar ner chanserna och det är lite varning för spelarna från ett så svårt läge. Hästen har knappt startat från bakspår och kan bli het i ryggar. Jag hoppas att hon inte blir så laddad att hon bara vräker sig iväg och att jag blir tvungen att köra fram direkt. Då kan det bli problem.
– Så även om hon är väldigt fin i jobben är det alltid varning på våra hästar när de gör årsdebut. De är vältränade men brukar behöva ett par lopp i kroppen för att komma i form. Rent kapacitetsmässigt duger hon annars bra och hon blir intressant för framtiden. Jag hoppas och tror att hon ska kunna utvecklas för det måste hon göra om hon ska duga. Men just den här starten tar jag inte så allvarligt på. Vi kör med skor runt om igen, säger Stefan Melander.

Inför V86: Två raka hos Stefan Melander

Du har även Lavidaloca de Vie till start i V86-2. Chanserna där?
– Hon var alldeles för laddad i årsdebuten men Björn tyckte att hästen kändes fin men var för pigg. Nu fick hon gå ett lopp i alla fall och ska ha gått framåt med det i kroppen. Men även hon har bakspår och spår tio känns inte som hennes likör. Jag tycker annars att det här är en kanonhäst som gjorde många riktigt bra lopp i fjol.

Har hälsat på Nuncio – andra stjärnor på gång ut

Hur är läget annars med dina stjärnhästar i stallet? Har du varit och hälsat på Nuncio på Menhammar stuteri ännu?
– Ja, men bara två gånger. Cattis har vart där flera gånger. Nuncio är nöjd och glad med sin nya tillvaro. Han är avelshingst i hela världen och det är väl första gången det har hänt att jänkarna är intresserade av en hingst som står i Sverige. Han är fulltecknad här hemma och det är kul att han även betäcker i USA, säger Tarzan.
– Annars känns våra hästar starka i träningen och närmar sig startklar form. Cruzado dela Noche och Volstead har tränat bra hela vintern och känns fina. De ska starta någon gång i slutet av mars. Enterprise känns också fin och ska gå i Kungapokalen om allt är bra. Han beräknas starta i månadsskiftet mars/april.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLannem Silje gästar återigen Sverige
Nästa artikelInför V75: Orkidee Skift kan ta sin första V75-seger

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.