Inför V75: Oskar – En het komet

246

hetkomet

Årets komet på lärlingssidan i år?
Helt klart Oskar J Andersson!
19-åringen är stekhet för dagen med tre V75-segrar 2012 och med chans på en fjärde i lärlingsloppet på Jägersro under lördagen.
Med tre segrar på V75 i sommar är Oskar J Andersson redan en av de hetare kandidaterna till titeln Årets Komet i travet.
I lördags slog han till och vann Lasse Lindbergs Minneslopp med 250 000 kronor till vinnaren tillsammans med hästen Victoria Fame.
I juni vann Oskar V75 med Brenna Boko, tränad av Oskar Svanberg och med Sharp Concorde från Jörgen Westholms stall på Rommetravet där han arbetar.
Lärling hos Jörgen Westholm med rätt att köra lopp.
– Jag får lov att köra andras hästar då och då. Det har verkligen gått bra i år, säger Oskar J Andersson när vi träffar honom på Solvallas stallbacke i samband med onsdagens V86-tävlingar.
Det ligger ständigt ett ”grattis” i luften där 19-åringen drar fram.
– Så här på banan är det folk man känner som är snälla. Klart att det är kul att få gratulationer!
Han startade tidigt med hästar tillsammans med sin pappa, Åmåls-amatören Jan P Andersson. Sedan blev det ponnytrav, utbildning och anställning som lärling.
– Jag vill inte bara köra i framtiden utan hoppas att det ska gå att kombinera det där. Jag tycker att det är roligt att både träna fram hästar och sedan köra dem i loppen.

”Gör det väldigt bra”
En fjärde seger på V75 inom loppet av några månader. Ska det verkligen gå vägen?
Fyraåriga stoet Satine Calmon i lärlingsloppet, V75-5 på lördag är en ny bekantskap för Oskar J Andersson. André Eklundh tränar.
– Jag tycker att Oskar kör efter vad han har för häst och sällan förivrar sig. Han gör det väldigt bra tycker jag, säger Åbytränaren André Eklundh.
Satine Calmon är en häst med ganska hög kapacitet men läget med bakspår gör att Eklundh drar ner förväntningarna.
– Hon har lätt för att stressa upp sig. Om hon har fritt framför sig lugnar hon ner sig. Så skulle Oskar kunna ta sig igenom och antingen komma till ledningen eller dödens kan hon vara en V75-vinnare trots att motståndet ser ganska tufft ut, säger André Eklundh.
Vad säger flytkusken själv – kan det bli en fjärde V75-seger?
– Hon är nog streckvärd Satine Calmon, om man tar med fyra, fem, sex hästar. Det kan gå, säger 19-åringen.

Mikael Wikner

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet