Inför V75: Östersund istället för Elitloppet

191

istallet

Lite ångrar Stig H Johansson att han tackade nej till Elitloppet med Formula One.
Istället blir det att möta den äldre eliten för första gången på lördag för framtidslöftet.
Men mycket av förhoppningarna grusades när femåringen fick det sämsta spåret i Jämtlands Stora Pris i Östersund.
– Topphästar som Formula One är aldrig chanslösa, säger Reijo Liljendahl i stallet.

Formula One är unghäststjärnan som dragit igång sitt första år som äldre häst. Ändå tvekade Solvalla aldrig utan bjöd in femåringen till Elitloppet i ett tidigt skede i våras.
Men det blev ett vänligt men bestämt nej av tränaren.
Under elitloppshelgen glänste Formula One i ett lopp för femåriga hästar och Stig H lät åtminstone halvt ångerfull i TV4 efteråt.
– När man ser så många som hoppade av Elitloppet så kanske man skulle ha varit med, men jag tror att det här är bäst för hästen. Nu ska vi suga på den här karamellen och jag hoppas att vi har en häst för Elitloppet nästa år i honom, sa Solvallatränaren då.

Inte riktigt iskallt
Östersundstravet har fått ihop ett bra fält på lördag. Segerkandidaterna är många i V75-3, Jämtlands Stora Pris med 750 000 kronor till vinnaren.
17 segrar på 25 starter har det blivit hittills för Formula One. Men påläggskalven som aldrig förlorat från positionen ledningen drog nu ett tiondespår bakom bilen.
– Iskallt är det inte, även om vi naturligtvis hade velat ha ett framspår med honom, säger Stig H Johanssons försteman Reijo Liljendahl under måndagsförmiddagen.
– Han är obesegrad i ledningen men har vunnit stora lopp bakifrån också. Nu har fått det här spåret och får tävla därefter. Formula One är aldrig chanslös, han har alltid chans.
Det är första gången han startar i den äldre eliten. Kommentar.
– Det är många bra hästar med på lördag men något annat var inte heller att vänta i ett sånt här fint lopp. Han får vara med i den här typen av lopp framöver så länge formen håller i sig och hästen fungerar.
Ändrar ni något i utrustningsväg på lördag?
– Det finns ingenting som behöver ändras, han är bra som han är hästen.
Stallet har tre andra hästar till start inom ramen för V75. Chanserna där?
9 Up Date Hoss (V75-1) möter också bra hästar och en sådan som 4 Mr Picolit blir nog svårslagen med de här förutsättningarna. Är han bland de tre gör han det bra. 2 Une Taquine (V75-2) håller vi ganska högt. Hon har ett bra läge nu men möter bättre och bättre hästar hela tiden nu och det är inte lätt att bara fortsätta vinna. Jag tycker att hon tränar bra. Vi får se hur det går. 12 Knifetown Lady (V75-5) gick bra efter ett tufft upplägg senast. Jag har svårt att läsa det här loppet på förhand men hon tränar bra inför detta i alla fall.
Vikta era fyra hästar mot varandra. Någon med bättre chans än de övriga?
– Nej, vi har lite halvchanser i Östersund. Det är ingen riktig toppchans som jag ser det.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.