Inför V75: På banan igen efter formsvackan

51

inför v75® på banan igen efter formsvackan

Efter en stark inledning på året har det gått trögt ett tag.
Men nu är stall Svante Ericsson på gång igen och på lördag gör Drill långresan till Örnsköldsvik i jakt på sin tredje raka seger.
– Nu känns det som att vi är inne i en riktigt bra fas med honom, säger Eskilstunatränaren.

Under årets tre första månader räknade Svante Ericsson in 20 segrar på 50 starter. Framgångarna fortsatte när våren gjorde sitt intåg, inte minst genom lördagens hopp Drill (V75-5), som tog sin tredje årsseger i slutet av maj. Men sedan hände något.
– Hästarna var lite sjuka under juni-juli, det var ett virus som gick runt i hela stallet. Det var inga större gjejer utan de fick ta det lugnt och sedan har de tränat igång igen. Sedan tar det lite tid innan de hittar form och sådär igen, men nu känns det som att det är på väg åt rätt håll, säger Svante Ericsson i veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.
Det har bara blivit två fullträffar för stallet sedan vi gick in i september men 15 pallplatser på 33 starter talar ändå sitt tydliga språk om vart formkurvan pekar.
– De flesta har inte fått så många lopp i sig och har väl behövt det, och det har varit jädrigt mycket andraplatser. Det är väl inget man gillar, men då vet man att det är på väg åt rätt håll i alla fall.

”Kan ge en jäkla effekt”
Fyraårige talangen Drill behövde inget lopp i kroppen för att vara segermogen direkt efter sjukdomsfrånvaron. När han för snart två veckor sedan var tillbaka på banan efter över fyra månaders tävlingsuppehåll, krossade han motståndet från positionen utvändigt om ledaren.
– Han har inte gjort så många starter och det har varit svårt att hålla ordning på honom, han har fallit ur lite i träningen och har haft svårt att hitta travet riktigt, men nu känns det som att vi är inne i en riktigt bra fas med honom. Känslan är att det är en häst som duger väldigt bra i den klass han är i, även om han bara har gjort sex starter.
Av de sex starterna har hingsten vunnit fyra och slutat tvåa en gång. En gång har han galopperat bort sig.
– Han var rejält förberedd inför senast men inte direkt vässad. Det var efter det loppet som man kände att det är dags att prova honom i lite tuffare gäng.
Drill brukar tävla utan skor på bakhovarna men det här gången blir det troligen skor runt om. Det lilla minuset kan emellertid kompenseras av att han utrustas med en ny växel.
– Han ska gå med rycktussar för första gången och det tror jag kan ge en jäkla effekt på honom.
Det är 54 mil mellan Eskilstuna och Örnsköldsvik och strax före sex på lördag kväll får Svante Ericsson svaret på om det var värt att göra långresan. Den gör han dock inte själv, då han kommer befinna sig på helt andra breddgrader och följa loppet i ATG Live.
– Jag ska åka till Spanien på fredag. Jag har en hästägare som har byggt ett hus där och jag fick i 30-årspresent att komma och hälsa på.

Föregående artikelInför V86: Gyllene läge för blixtsnabb Golden Stone
Nästa artikelTravtränare får A-licensen indragen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.