Inför V86: Gyllene läge för blixtsnabb Golden Stone

83

inför v86® gyllene läge för blixtsnabb golden stone

Först i karriärens 23:e start kom första segern. Men då briljerade Golden Stone.
Den blixtsnabbe fyraåringen från Morten Friis stall är ett högintressant kort i upptakten av V86®.

Nya tag med V86® den här onsdagen. Solvalla och Jägersro delar på omgången.
Till landets sydligaste bana anländer danske Morten Friis med en lika spännande som formstark kandidat. 1 Golden Stone (V86-1) fick näst senast äntligen spräcka segernollan då han tog en bejublad seger i Derby Consolation på Charlottenlund.
Och insatsen var minst sagt imponerande. Valacken blixtrade till ledningen trots spåret längst ut bakom startbilsvingen och släppte sedan aldrig konkurrenterna inpå skinnet.
– Han har varit jättebra hela tiden men mött tuff konkurrens hela sitt liv, så det är inte så konstigt egentligen att han tog sin första seger först då. Men hästen gick ju 1.13 full väg då och var riktigt bra, säger Morten Friis som fortsätter om senaste starten, då hästen slutade tvåa i Ålborg:
– Minst lika bra tycker jag han var senast också, men han fick ett tufft lopp då; först i tredjespår första 400 meterna och ordentligt tryck under vägen. Han kan absolut utvecklas till en riktigt bra häst med tiden.

Blixtrande snabb ut från start
En egenskap som Golden Stone besitter är att han kan öppna riktigt fort den första biten. Med tanke på det känns onsdagens uppgift på Jägersro klart intressant. Det blev innerspår bakom bilen och över sprinterdistans. Peter Ingves tar över tömmarna till den här starten.
– Han är mycket startsnabb, så spår och distans passar perfekt och jag tror nog han ska hålla ledningen, men det är Peter som bestämmer hur han vill loppet ska köras. Jag tycker det ska vara en bra segerchans.

Åttondespåret i volten blev perfekt
Skivetränaren sänder ytterligare en häst över svenska gränsen på onsdag. Svenskfödda treåringsstoet 8 Net Lane (V86-3) föll dock som favorit senast.
– Net Lane var jag lite besviken på senast faktiskt, men vi har inte hittat något fel på hästen så vi startar på så får vi se. Läget här är jag nöjd med, det blev perfekt, hon kan smyga med invändigt därifrån. Kanske testar vi med rycktussar för första gången på henne, avslutar Morten Friis.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.