Inför V75: På lördag kan han upprepa bedriften

96

Inför V75: På lördag kan han upprepa bedriften

För bara några veckor sedan skrällde Västerbo Exact rejält på V75®.
På lördag kan han upprepa bedriften på hemmabanan Halmstad.
– Jag tror han kan vinna igen, men då är det nog inte en lika stor överraskning, säger hästens tränare Roger Persson.

Västerbo Exact blir elva år om bara några veckor, men några ålderskrämpor ser man inte röken av. Många trodde nog att han gjort sitt bästa i karriären, men sedan slog han till på Jägersro i slutet av november och besegrade elitloppshästen Elian Web som fått bestämma i ledningen.
– Det kom som en chock, det måste jag medge. Visserligen hade Västerbo Exact kunnat tävla kontinuerligt och fått snälla lopp och formen var bra, men att vinna det trodde jag aldrig, säger Halmstadamatören.
Västerbo Exact har startat på V75 under flera år och vunnit i alla klasser utom klass II.
– Han har inte varit helt enkel och hade en del problem som ung och sedan har han galopperat några gånger bakom bilen när han varit lite för laddad och det tror jag många har i sitt minne, fortsätter Persson.
I sin senaste starter var Västerbo Exact oplacerad, men det är inget som Roger Persson tar så allvarligt och hästen är i fortsatt fin form.
– Det blev fel helt enkelt. Han hamnade i kön och sedan fick han ingen hjälp någon gång och loppet var kört ganska tidigt för hans del. Thomas pressade inte hästen över upploppet utan lät honom springa på och pulsen var inte speciellt hög efter loppet.

Nadal Broline sticker ut
På lördag ser det betydligt mer spännande ut och Roger andas viss optimism.
– Jag tycker att det är lite enklare motstånd den här gången. Det är väl Nadal Broline som sticker ut lite, men han har ju bara gjort en start efter långt uppehåll och kanske har en bit kvar innan han hittar toppformen, i övrigt ser det ut att vara hästar som Västerbo Exact matchar om det klaffar. Det är snabba hästar innanför och svårt att såga hur loppet blir kört och på V75 behöver man ha lite tur med positionerna och det hoppas jag att vi ska ha igen. Jag vet inte om jag lägger på ett stängt huvudlag den här gången för att få honom mer explosiv från start, jag får fundera på det ett tag till. Oavsett så tycker jag att Västerbo Exact ska ses med lite segerchans.
Det är inte bara Västerbo Exact som Roger håller tummarna på lördag. Sedan flera år tillbaka så tränar han hästarna tillsammans med kompisen Johan Svensson som har haft en strålande höst med Farlander Am.
– Det är jättekul förstås och Johan är mycket duktig och en god vän. Framgångarna med Farlander Am sporrar oss alla och hade Farlander Am varit med i gulddivisionen istället och haft ett framspår så tror jag att han hade vunnit. Hästen är fantastiskt bra och förhoppningsvis är detta början på en härlig resa för alla, säger Roger Persson.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.