Inför V75: Laddat upp med familjesuccé

126

Inför V75: Laddat upp med familjesuccé

Att 2020 varit ett på många sätt speciellt år har inte undgått inte någon. Dock kanske i något positivare ordalag för Linda Persson än för många andra. Efter att maken Stefan Persson i slutet av fjolåret slutade som proffstränare har familjen fått ett annorlunda liv på många sätt. På lördag kan familjehästen Global Bergkamp vinna V75® hemma i Halmstad.
– Det gäller att våga ändra även på stora saker i livet, konstaterar Linda.

Linda har fått verka lite i skymundan av maken Stefan och hans tränarörelse under många år, men har varit högst delaktig i verksamheten. Lyssnar man på Linda låter det dock som att glädjen med yrket försvann lite mot slutet.
– Det har varit skönt att övergå till ett lite mer normalt liv. Givetvis fanns det ljuspunkter med verksamheten, men med många hästar i stallet medför också många problem att lösa och det tar på krafterna.
– I stort mår hela familjen betydligt bättre nu än när vid hade vår egna rörelse. Det finns mer tid över till annat numera helt enkelt.
– Dessutom har vi en gladare pappa här hemma i familjen, berättar Linda.

Laddat upp med familjesuccé
Att pappa Stefan har haft en fantastiskt år i sulkyn har inte undgått många, men även familjens fyra hästar som man har på träningslistan har presterat bra. Båda hästarna som är äldre än två år har nämligen vunnit tre lopp vardera.
– De har ju inte gjort så många starter, men de har presterat bra – både Filip Winner och Global Bergkamp.
– Det har varit väldigt skönt att ha några hästar kvar i stallet – det har verkligen underlättat omställningen. Det hade varit jobbigt om det biten hade försvunnit helt, konstaterar fru Persson.
Global Bergkamp ska som nämnt ut att starta på lördag i den andra avdelningen på V75®, men redan i lördags hade familjen en kanonkväll hemma på Halmstadtravet.
– Vår son Alex fick vinna lopp med Filip Winner och dessutom vann Stefan åt sin bror Håkan K Persson. Stefan fick därmed vinna åt brorsan och sonen fick vinna åt morsan, säger Linda glatt.

Problem med hovböld
På lördag är det alltså dags för Global Bergkamp att begå debut på V75 och gällande namnet kan man misstänka att Stefan haft ett finger med i spelet. Dennis Bergkamp är en av de största legendarerna i hans favoritlag Arsenal och förhoppningsvis kan hästen bli en lika stor stjärna. Vägen fram till lördagens start har dock varit en aning krokig.
– Det stora målet för året var egentligen Breeders’ Crown, men en hovböld grusade de planerna.
– Han har haft problem med denna till och från under en längre tid och när han var så fin vid segern i Kalmar senast bestämde vi oss för att satsa.
– När det närmade sig start blev han dock jättehalt och det tog tid innan vi fick ordning på den problematiken.
– Nu har han i alla fall kunnat träna på en tid och jag tror att han ska vara i gott slag direkt, men det är klart att det hade varit optimalt om han hade haft något lopp i kroppen inför detta, säger Linda.

”Vår tur att få ett sämre spår”
Startmetoden är volt i lägsta klassen på lördag och snäva spår fem är sällan något man önskar sig. Linda låter dock inte överdrivet nedslagen över detta.
– Hästen har ju prenumererat på väldigt fina startspår och det var vår tur att få ett sämre spår denna gång.
– Det är dock på intet sätt någon katastrof för honom då han är klok och jag tror att han reder ut det.
– Sedan krävs det nog att det klaffar lite om vi ska vinna och jag vill helst inte ha honom i dödens direkt efter vila, men det vill man ju å andra sidan inte med någon häst, konstaterar Persson.

”Rycktussar för första gången”
I den senaste starten vann Global Bergkamp väldigt enkelt, men undertecknad noterade ändå att kusken valde att dra en växel över upploppet.
– Global Bergkamp tävlade med rycktussar för första gången senast och han hade nog vunnit även utan den växeln, men Stefan valde att dra dem ändå för att testa effekten.
– De sitter i igen och sedan tror jag även att vi kör med det halvstängda huvudlaget från spår fem.
– I övrigt påverkar ju inte barfotaförbudet honom någonting då han oavsett tävlat med skor runt om i samtliga starter. Några av konkurrenterna kanske tappar några procent till följd av detta, men för hans del är det ju ingen skillnad, funderar tränaren.

”Siktat hit en tid”
Formen sitter där hos såväl tränaren som kusken och förhoppningsvis är Global Bergkamp med på noterna även på lördag.
– Det är alltid tuffare på V75 och det var synd att vi fick stå över Breeders’ Crown, men hästen har känts fin i träning och vi har siktat mot detta en tid. V75 på hemmaplan med fina pengar i förstapris är givetvis alltid lite extra.
– Går han bra på lördag startar vi nog på ytterligare någon gång i vinter – bara vädret inte slår om och påverkar banorna i negativ bemärkelse, avslutar Linda Persson och ställer in siktet mot andra topplördagen på raken på Halmstadtravet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: På lördag kan han upprepa bedriften
Nästa artikel”Vi ställer in Ecurie D för vintern”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.