Inför V75: Pånyttfödd talang debuterar i V75

226

imagetalang

Tre raka segrar.
Talangen Västerbo Realkiss är obesegrad sedan comebacken.
På lördag debuterar hästen på V75.
– Han är väldigt kapabel för klassen, säger tränaren Anna Forssell.

Anna Forssell bevisar att det går att kombinera mammarollen och travtränarkarriären. Trots en nyfödd dotter går stallet bättre än någonsin. Med åtta segrar på 35 starter (23 i segerprocent) ser 2012 ut att bli ännu ett framgångsrikt år för Solvallaproffset.
Men med femtio hästar i träning krävs det att man har bra uppbackning bakom sig. Speciellt när man har en dotter på två månader.
– Jo, det är otroligt viktigt med bra personal. Det krävs verkligen mycket arbete. Hade jag haft ett mindre stall så hade det varit lite andra förutsättningar men nu är man verkligen beroende av sina anställda. De gör ett mycket bra jobb, säger Anna.

”Förbättrad till den här starten”
På lördag gör en av hennes bättre hästar, Västerbo Realkiss, debut på V75 och spelarna kommer säkerligen ha stort förtroende för den talangfulle travaren. Hästen inledde sin karriär hos Jim Frick men därefter har det strulat.
I december förra året gjorde hästen comeback efter nästan två års tid och det slutade med en enkel seger. Då som nu var det stjärnkusken Jorma Kontio som satt i sulkyn och efter två starter ihop är ekipaget fortfarande obesegrat.
Vid senaste starten fick Västerbo Realkiss enkelt överta ledningen och även om det såg lite segt ut vann hästen med en säker marginal.
– Det är en stor och tung häst som säkerligen kommer vara ännu mer förbättrad till den här starten. Det driver bra för honom och det är verkligen en rejäl häst. Än så länge verkar allt bra i träning. Hans bästa egenskaper är hans fina fysik och att han inte gör mer än det som krävs, han är lite lat av sig.
Vad tror du om bakspår och voltstart, är det något man som spelare ska tänka på?
– Nej, det ska inte vara några problem. Jorma tråcklar sig säkert ut på något sätt och hästen tål att göra jobbet i spåren.
Vad ger du för rekommendationer till V75-spelarna, kan det vara ett spikförslag?
– Det är svårt att säga. Jag är ingen spelare men jag tror inte man behöver strecka allt för många. Han är väldigt kapabel för klassen, säger Anna.

Siktar på årgångsloppen
Men det är inte bara Västerbo Realkiss som Anna har förhoppningar på. Hon förklarar vidare att de stora målen under 2012 självklart är de större loppen och det är två hästar som sticker ut lite mer än de övriga.
– Självklart vill vi vara med i de stora årgångsloppen, det är det man kämpar för. Global Noble och Here To Rock F. har visat sig duga bra i de sammanhangen tidigare och det är väl de två som vi hoppas lite extra på. Sen vill vi självklart öka våra siffror och köra in mer pengar än förra året, det är det man strävar efter.

Filip Svensson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Bergsåker 18 februari
Nästa artikelV86 Solvalla 15 Februari 2012

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.