Inför V75: Persson vet inte riktigt

193

persvet

Startsnabb och hästen som tog ledningen i kriteriet i fjol.
Skogans Avec dras med ett bakspår i V75:ans fjärde avdelning och tränaren Fredrik Persson vet inte riktigt vad han ska tycka.
– Han har ju inte presterat så mycket bakifrån ännu så lite vanskligt är det. Samtidigt är det hög kapacitet i honom, så kanske det kan gå.
Kalmarhästen Skogans Avec var med och slogs i Svenskt Travkriterium i fjol och vann också sitt försökslopp från ledningen.
I finalen på Solvalla bar det av till spets från innerspåret. En position man måste lämna ifrån sig efter en bit.
– Då släppte jag ju ledningen till Lutfi Kolgjini (El Mago Pellini) och när vi blev dragna bakåt i sista kurvan var det inte lätt att ta något, säger Fredrik Persson som gillar vad han kände av hästen under debutsäsongen.
Han menar att hästen är kapabel och att han hoppas vara med i de större årgångsloppen även i år.
Årsdebuten dröjde till i slutet av mars. Hästen var inte alls var bra. Skogans Avec hade problem med ett framknä och behandlades.

Tre segrar från spets
Fredrik Persson hade sneglat åt kvalen till kungapokalen på Åby i veckan. Efter den sämre insatsen i årsdebuten fick det bli V75 och klass II-försöket i Örebro på lördag i stället.
Skogans Avec lottades till ett spår tio i voltstart.
– Jag körde ett jobb i Tingsryd med honom i förra veckan och då var jag nöjd med honom. Han travade bra då. Men jag hade hoppats på ett framspår så klart – för han är väldigt kvick ut både med volt och i auto och har vunnit alla sina lopp från ledningen. Så bakspår är ett litet minus. Han är inte så rutinerad ännu och har inte sprungit så mycket bakom hästar, säger Fredrik Persson.
Hur tycker du att ni ska behandlas av spelarna?
– Jag har faktiskt inte läst på motståndet så mycket. Jag tycker trots allt att han har en hög kapacitet i den låga klass han fortfarande befinner sig i och att…visst tycker jag att man måste ta med honom. Det blir barfota runt om igen.
I Orebro Intn’l (V75-7) har du 3 Indro Love till start. Chansen där?
– Hästen har jättefin form för dagen men möter ju ett stenhårt motstånd. Så är han med och tjänar några kronor där är jag jätteglad.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelIngen start för Chelsea Boko i Kungapokalen
Nästa artikelResultat V86: Formula One mot Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.