Inför V75: Peter hoppas på favorit i repris

236

imagepeterunt

Spår ett, voltstart, medeldistans, V75-5 och hemmabana.
Så såg det ut när Calypso Blue Chip vann i Halmstad under nyårsafton.
På lördag är det exakt samma förutsättningar och självklart hoppas tränaren och kusken Peter Untersteiner på en favorit i repris.

En av Halmstadtravets största profiler, Peter Untersteiner, har det väl förspänt när travets elitserie gästar västkusten och Halmstad på lördag. Med sex hästar till start varav fyra går inom ramen för V75 kan det bli en rolig lördag för den sympatiske hemmatränaren. Dessutom kör han två icke egentränade hästar på V75.

”Klart bästa segerchansen”
Ni som har minnet i behåll kommer ihåg att Halmstad stod som värd för V75 för inte så länge sedan. På självaste nyårsafton styrde Peter resolut in det fina treåriga stoet Calypso Blue Chip till en säker seger. Nu har hästen hunnit fylla fyra och med exakt samma förutsättningar ska ekipaget försöka upprepa bedriften.
1 Calypso Blue Chip (V75-5) är jag nöjd med och fick bästa möjliga läge här. Hade liknande läge på nyårsafton på just Halmstad och vann lätt då efter en omstart. Sen har det blivit dubbla galopper och hon är lite nervös och nervig den här. Känns annars klockren i träningen. Kommer att gå barfota fram men med skor bak den här gången jämfört med barfota runt om vid segern.
Kan det ha varit resorna som har gjort hästen lite nervös?
– Jag tror inte det men det är möjligt att hon är bättre här på hemmaplan.
Tror du på liknande chans som vid segern på nyårsafton?
– Hon är klart bästa vinstchansen av mina egentränade hästar.

2011 var ett rekordår
Som kusk passerade Peter Untersteiner en drömgräns förra året när han lyckades köra in över tio miljoner kronor. Även som tränare var han nära den gränsen och med 9,6 miljoner kronor i inkörda pengar visade stallet att det tillhör toppskiktet i landet.
Med bra resultat kommer också bra material och det är flera hästar som är aktuella på V75 från Peter Untersteiners framgångsrika verksamhet.
3 Dev’s d’Amerique (V75-2) är väldigt allround och lätt att köra. Har kommit igång lite sent i träning och haft lite skavanker men, peppar peppar, han känns bra nu i träning. Nu fick vi dessutom ett bra läge. Han går med samma balans som senast, det vill säga skor runt om. Måste ha klaff för att räcka till seger.
8 Flashman’s Jenka (V75-4) har varit uppåt i de senaste starterna och särskilt näst senast. Visst, spåret är inget roligt och även om Joakim Sandkvist är duktig så kan han inte trolla. Vi måste ha tur men jag vill påpeka att hästen känns riktigt på gång för dagen. Stor vingelrisk härifrån och då måste jag ligga lågt och hoppas på lite ”bonnatur”.
14 Amber Diablo (V75-5) håller fin stil men jag har svårt att se henne runda ett fält. Går ofta bra i skymundan men hon får plocka pengar i första hand och hoppas på lite tur.
Peter kör dessutom två hästar till inom V75 som han inte tränar själv men har bra koll på. Inga roliga lägen och de kommer att få smygas med i första hand.
10 Harry Haythrow (V75-1) brukar träna med oss varje måndag och han kändes fin i dag (måndag) i träningen. Det är en nyttig häst som säkert kommer att vinna lopp i silverdivisionen framöver. Kort distans och bakspår är inte det roligaste och får hoppas på en fin prestation i första hand.
12 Vekas Pride (V75-7) körde jag till seger senast från ledningen. Var väl helt okej även om det tog emot en del sista biten. Pullar en del i ledningen så behöver nog inte vara fel om vi får smyga med den här gången. Från det här läget blir det inte lätt.
Varning utfärdad, bli inte överraskad om rödvit kusk vinner ett eller två lopp på hemmaplan på lördag…

Filip Svensson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.