Inför V75: Redén hoppas på en ny ”dårprestation”

76

Inför V75®: Redén hoppas på en ny ”dårprestation”

Daniel Redén har två heta chanser i V75-finalerna på Åby.
Såväl Erv Zet som Born Unicorn kommer från två imponerande segrar och är båda favoriter.
– Born Unicorn kan göra dårprestationer då och då. Dom blir faktiskt mer vanliga nu och i de senaste starterna har hästen varit fantastiskt fin, säger Redén.

Solvalla-tränaren har en hårt betrodd duo på Åby och i den andra avdelningen är Erv Zet klar favorit från spår tio. Hästen kommer från en överlägsen seger i V75 senast på Hagmyren efter ha varit tapper trea från dödens gången innan. Senast var han kanske lite väl piggelin och tränare Redén funderar nu på om han ska ändra något på huvudlaget i värmnngen och till loppet.
– Erv Zet (V75-2) var lite väl pigg senast och börjar väl komma i riktig form som det känns. Det helstängda huvudlaget blev lite för mycket och vi ska kolla och se om vi kan göra några småändringar i värmningen. Han har ändå hästar framför sig och då tror jag att han dämpar sig. Men vi ska mixtra och se och vi kommer att välja det som är det absolut bästa för att vinna loppet, säger Daniel Redén.
– Förutsättningarna är rätt bra och spår tio är inget fel i en final. Det är väl det att det är Åby och open stretch och många hästar som kommer invändigt. Men han utvecklas och går framåt för varje start och jag har fin tro att han ska göra en bra prestation.

”Hoppas han tar chansen att vinna en final”
Apropå en bra prestation så var det något som Born Unicorn gjorde senast när han vann i förkrossande stil i försöket på Hagmyren. Detta efter att ha galopperat bort sig gången innan då han inte fungerade i en jänkarvagn. Nu är läget perfekt med spår tre bakom bilen och precis som Erv Zet körs han av Öran Kihlström.
– 3 Born Unicorn (V75-5) gör ju sådana där dårprestationer lite då och då. Dom blir faktiskt mer vanliga nu tycker jag och han har varit fantastiskt fin i de senaste starterna. Hästen har bra form och han mår bra och tycker livet är kul. Han ser fin ut hemma och blir bara piggare och piggare och det är ett bra tecken. Han har även blivit mjukare efter att ha varit lite kantig tidigare men det har blivit bättre.
– Han har visat sig härdad i den här klassen och vunnit några försök men ingen final så nu är det sista chansen att vinna en final. Hoppas att han tar den och på läget är Born lite hetare av mina i och med att Erv är lite mindre rutinerad, säger Redén.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.