Inför V75: Gocciadoros flygmaskin utmanar eliten i Åby Stora Pris

64

Inför V75®: Gocciadoros flygmaskin utmanar eliten i Åby Stora Pris

Bengurion Jet vann på makalösa 1.08,8 i Sverige-debuten.
Nu utmanar fyraåringen eliten i Åby Stora Pris.
– Den här hästen är något extra-extra., säger Sinead Sernicoli i Alessandro Gocciadoros stall.

Alessandro Gocciadoro har laddat rejält inför lördagens travfest på Åby.
Italienaren startar åtta hästar varav fem på V75®.
I lördagens huvudnummer Åby Stora Pris med 1,5 miljoner kronor till vinnaren sitter Alessandro Gocciadoro upp bakom Bengurion Jet som svarade för en makalös uppvisning i Sverge-debuten senast då han vann på 1.08,8 i ett fyraåringslopp på Jägersro över sprinterdistans.
Sinead Sernicoli i stallet berättar följande om stallets chanser på Åby.
– 5 Bengurion Jet (V75-7/DD-2) är en stjärna! Han har gjort allting rätt sedan han kom till vårt stall och gett Alessandro allt han önskat. Jag sa före senaste loppet att vi förväntade oss att han skulle springa väldigt snabbt och det gjorde han. I loppet före i Rom vann han ett Group I-lopp trots att han hade ett virus i kroppen. En normal häst klarar inte det, det vet alla, men den här hästen är något extra-extra.
– Hästen åkte tillbaka till Italien efter det senaste loppet. Allt är normalt med honom och resan till Åby har inte heller varit några problem. Det är tre varv denna gång och han möter äldre hästar. Självklart har vi respekt för dem men Alessandro skulle aldrig starta hästen i ett lopp som detta om han inte trodde att han skulle klara det. Startspåret är bra och han kommer att öppna snabbt. Han kommer gå med öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om igen.

”Vår bästa chans under dagen”
Om övriga hästar på V75 säger Sinead Sernicoli så här:
– 1 Benedetto O.P. (V75-4) är bra när han tävlar på sin högsta nivå men han är inte så enkel att hantera. Senast slog han huvudet i startbilens vinge och galopperade. Som jag sa, när han tävlar på sin högsta nivå är han bra, men hästen är inte enkel och du vet aldrig exakt var du kan förvänta dig av honom. Han går barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.
– 6 Borboletta (V75-4) fick gå utvändigt ledaren på Hagmyren. Det blev för tufft för henne den dagen. Hon är bättre med autostart och nu kan vi ändra från vanlig vagn till jänkarvagn igen. Hon går barfota runt om och öppet huvudlag. Jag gissar att det är några som är för svåra att slå när det handlar om medeldistans.
– 8 Zap di Girifalco (V75-5) har gjort fem riktigt bra lopp sedan han började tävla för vårt stall. Born Unicorn var för bra senast och nu har han spår 3 och vår häst spår 8 så det blir svårt att få revansch. Med en bra resa kan han vara bland de tre. Han går barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag.
– 4 Amornero Roc (V75-6/DD-1) vann lätt senast på Axevalla. I loppet före var han slagen med en halv längd av Admiral As och vad jag kan se finns det ingen häst av Admiral As kaliber i detta lopp även om det är flera bra hästar för en bronsdivision. Jag tycker att han ska vara favorit från ett perfekt startspår och tror detta är vår bästa chans under dagen. Det blir jänkarvagn, öppet huvudlag och barfota runt om igen.

Stark trio på V4®
Alessandro Gocciadoro startar även en trio utanför V75® och han kan faktiskt inleda dagen med ett hattrick i lopp 1, 2 och 3. Italienaren selar ut en formstark trio som samtliga kommer från seger.
– 6 Cash Top (V4-1) är en bror till Vash Top. Hon hade speeden som sitt bästa vapen men den här hästen är lite mer stark. Senast I Neapel gjorde han jobbet utvändigt ledaren och visade verkligen bra inställning och kämpaglöd då han blev utmanad av en bra häst som heter Caligula Laser ända in till mållinjen. Vi skickade hästen till Sverige och detta lopp för han behöver tjäna mer pengar för att kunna tävla i derbyuttagningarna och jag skulle ljuga om jag sa att vi inte tror på vår häst. Han kommer tävla med skor, jänkarvagn och öppet huvudlag.
– 2 Bubble Effe (V4-2) var sig själv igen på Solvalla senast. Vi har alltid trott på den här hästen och glömmer aldrig när han hade det italienska Derbyt i sin hand tills sista tio meterna förra året. Han hanterar 2 100 meter utan problem och allting har varit ok efter det senaste loppet. Han går barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag.
– 9 Zaccaria Bar (V4-3) gjorde ett superlopp senast i Visby. Allting har varit ok efter det loppet men även om hästen är riktigt bra och jag tycker att han ska vara favorit i detta lopp men det är inte lätt att vinna från spår 9 på Åby med dubbla open stretch. Han går barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.