Inför V75: Rekordkusken kan slå till igen!

176

rekord

Två gånger har han ordnat rekordutdelning på V75.
I lördagens dubbeljackpot kan det vara dags igen.
Vinner Peter Untersteiner V75-avslutningen med Fighter Gull kan en kupong med alla rätt belönas med över 60 miljoner kronor.
– Nu drar vi alla växlar! Han ska tävla barfota runt om, med norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Halmstadtränaren.
Lördagen 17 augusti 1996 styrde Peter Untersteiner True Express först över mållinjen i den sista V75-avdelningen på Åby.
Det gjorde att ett system med alla rätt kammade hem rekordhöga 33 miljoner kronor.
I februari 2010 slog Untersteiner till igen.
Den gången avslutade han V75-spelet med Alien’s Kiss, vilket belönade ett vinnande system med tidernas hittills högsta V75-vinst; 67 miljoner kronor.
– Jag är inte spelintresserad själv och tänker inte så mycket på spelet, men det är roligt när man kan glädja någon. Men i de här fallen har jag ju gjort fler spelare ledsna än glada eftersom det bara är en som har vunnit, säger Untersteiner skämtsamt.

60 miljoner i potten
Att bli ensam med alla rätt och håva in hela sjurättspotten är varje V75-spelares dröm. Och den här veckan är det många som kommer att göra sitt yttersta för att hitta de vinnande hästarna. Det är nämligen dubbel jackpot och enligt prognosen kommer det att ligga 60 miljoner kronor i potten. Men det är inte omöjligt att omsättningen blir så hög att rekordnoteringen på 67 miljoner från 2010 kan vara hotad. Det är inte heller omöjligt att det ännu en gång är Peter Untersteiner som står bakom jätteutdelningen. Lördagens omgång avgörs på Färjestadstravet i Karlstad och i den avslutande avdelningen kör Untersteiner egentränade skrällbudet Fighter Gull.
– Han är min bästa chans i omgången, säger Untersteiner.
– Han har två lopp i kroppen och vi var nöjda med honom i lördags. Han fick gå i eget anfall sista 600 meterna och stumnade lite sista 100. Att det är medeldistans den här gången är ett plus och han ska tävla barfota runt om, med norskt huvudlag och jänkarvagn. Vagnen har han gått med på slutet men det var ett tag sedan han tävlade utan skor och norskt huvudlag har han inte haft i år. Det klart att det ska mycket till för att vinna men får vi en maximal löpning blir jag inte chockad om han gör det.

Ytterligare två möjligheter
Peter Untersteiner har ytterligare två chanser att få V75-utdelningen att sticka i höjden. I den första avdelningen kör han Sonar Brodde som har inlett säsongen med en seger och en tredjeplats.
– Men han har ändå varit ganska seg och det är bara att hoppas att han går framåt med fler lopp i kroppen. Den här gången ska jag plocka på honom helstängt huvudlag. Det har han inte gått med på ett tag och jag hoppas att det kan ge lite bättre drag i honom. Hur som helst är det inte realistiskt att tro på mer än en pengaplacering.
I gulddivisionen, där vinnaren får en biljett till Olympiatravets final, skulle seger för Harry Haythrow rensa ordentligt bland kupongerna.
– Det är tur att han inte kan läsa programmet och se vilka han möter, säger Untersteiner och skrattar.
– Men han är en sådan häst som man alltid eller aldrig ska strecka. Han har gjort 36 starter på V75 och de tre gånger han har vunnit har han rensat bra. Det är osannolikt att han ska vinna nu men det var osannolikt att han skulle vinna i silverdivisionen från spår åtta i november också.
Fram till 14.30 kan man lämna in sin V75-kupong. Vid 16.50 går den sista avdelningen i mål. Då kan någon ha blivit över 60 miljoner kronor rikare…

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLasse Lindbergs arvtagare vinner?
Nästa artikelV75-Tillsammans 13 April 2013 Färjestad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.