Inför V75 Romme 20 april 2014: Digital Ink

379

digital ink v75

Börjar Digital Ink sitt segertåg på Rommes V75?

På söndag är det dags för Stefan Melanders häst att ta sig an den äldre eliten för första gången och kanske ta den sista platsen i Olympiatravets final.
– Vi får ta ett lopp i taget med honom och allt börjar nu, säger Melander.

V75 avgörs på en söndag den här veckan då allt firande styr travtipparnas stora huvudbry till Påskdagen.
150 000 kronor och en plats i finalen av Olympiatravet står på spel i V75:ans tredje avdelning på Rommetravet. Segrande häst får en inbjudan till finalen kommande lördag och sedan är det upp till tränaren att ta ställning.
Efter strykningen av elitloppsvinnaren Nahar återstår nio hästar.
– Med hästar är det ju så att det inte går att säga vad som gäller förrän tävlingsdagen. Men de känns fina allihopa i alla fall, säger Stefan ”Tarzan” Melander med tre hästar till start på V75-spelet.
Örjan Kihlström kör 7 Digital Ink som nu har sjättespåret bakom bilen. Det handlar om en bjässe till häst som sprang världsrekord för fyraåringar i fjol och efter segern i 850 000-kronorsloppet Breeders’ Crown hissades lite extra av den vanligtvis så försiktige Kihlström.

”Ingen toppform”
Digital Ink har två starter i kroppen i år. Efter den imponerande segern i årsdebuten blev det lite spekulationer om Elitloppet i medierna. Senast blev norske Support Justice för svår efter ett lopp utvändigt ledaren för Digital Ink.
– Norrmannen var bara bättre den dagen, så är det bara. Min häst är på väg uppåt utan att ha toppform kan vi väl säga. Han ska inte vara som bäst nu med mitt träningsupplägg, säger Stefan Melander.
Solvallatränaren nämner 8 On Track Piraten som en svår motståndare, en sån som varit igång längre och har ångan uppe. Digital Ink är svårbedömd formmässigt men känns i alla fall jättefin enligt sin tränare.
– Det är ett väldigt stort hopp mellan fyra- och femåringssäsongen, så är det bara. Vi får ta ett lopp i taget med honom och allt börjar nu på söndag. Jag har i alla fall varit väldigt nöjd med hästen i de två lopp han gått hittills och det blir inga ändringar i utrustningen.
Du kör själv 9 Tidied Accelerator i samma lopp, chansen med den?
– Han gick ganska bra senast i alla fall och kommer att vara bättre till den här starten. Men jag har inga förhoppningar alls på honom. Han har bra spår för att smyga med och vi är nöjda om han får pengar. Inga ändringar.
I silverdivisionen (V75-6) har du 9 Utility Bus till start. Nionde starten i år och hästen håller jämn och bra form. Jättebra senast.
– Han är inte så tokig faktiskt. Han var väldigt lovande som liten innan han åkte på en skada. Bakspåret är jag rätt nöjd med, inga hästar mår bra av att bara gå i ledningen och där framme hela tiden. Hästen går bra bakifrån också. Vi ändrar inget i utrustningen på honom heller.
Det låter som om Utility Bus kan vara din bästa chans på söndag?
– Jag är dålig på det där med chanser. Men jag tycker nog att spelarna ska ta med både Utility Bus och Digital Ink. Hästarna känns rätt fina, slutar Stefan Melander.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75-tipset Romme Söndagen 20 april 2014
Nästa artikelLD/DD Romme 20/4-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.