Inför V75 Skärtorsdag: Minnestads El Paso är tillbaka

100

Inför V75 Skärtorsdag: Minnestads El Paso är tillbaka

Minnestads El Paso är tillbaka i V75 efter vinterns framgångsrika äventyr i Frankrike.
Med ett lopp i kroppen är han redo att segerstrida i torsdagens V75-omgång i Gävle från ett perfekt läge.
– Han är en av tre hästar som är huvudet högre än de andra, säger tränaren Dennis Palmqvist.

Minnestads El Paso, eller ”Skalman”, som han kallas, fick sitt genombrott i V75 den 9 juni 2018. Tillsammans med Rebecca Dahlén presenterade han sig med besked i travets elitserie och vann överlägset i imponerade stil. Segertiden blev 1.11,9 över 2140 meter med voltstart. Det var såväl häst som kusks första V75-seger i karriären. Sedan har framgångarna fortsatt och Minnestads El Paso har radat upp fina prestationer och segrar i V75 och i andra sammanhang.
– Det har varit en fantastisk resa men höjdpunkten är helt klart när han vann i Östersund. Det var så himla oväntat och han var så overkligt bra. Man lämnar ju normalt inte konkurrenterna i V75 med 50 meter, det gör man inte. Att det dessutom var min första V75-seger var svårtoppat, har Rebecca Dahleén sagt tidigare till Kanal 75.

Seger i Frankrike och trea på Vincennes
Hon tränar hästen tillsammans med sambon och proffstränaren Dennis Palmqvist på gården i Fjärdhundra. Minnestads El Paso har totalt tagit 16 segrar och sprungit in 1,5 miljoner kronor. Han har klättrat genom klasserna och är snart uppe i Gulddivisionen. I vintras firade han fina framgångar i Frankrike där han under de inledande månaderna vann lopp på fransk mark. Han var dessutom tvåa och även trea på Vincennes i den sista starten som han gjorde bakom vinnande Prosperous.
– Han var sjuk i första starten när han kom ner till Frankrike i december. Eller om han var nedsatt av resan för han var inte som bäst. Men sedan gjorde han fem bra lopp och sprang in lite över 300 000 kronor. Det var ett bra äventyr och kul att han även fick vinna ett lopp, säger Dennis Palmqvist.
– Det var ingen skam att få stryk av Prosperous när han blev trea på Vincennes. Vi såg ju hur bra den hästen var i lördags när han vann i V75. Han fick ett smörlopp invändigt och speedade ner vår häst när luckan kom på upploppet.

Sprang nytt rekord 1.10,5 senast – med skor
Minnestads El Paso har gjort en start sedan han kom hem till Sverige igen. Det var i Gävle för snart två veckor sedan då han blev tvåa på tiden 1.10,5 över kort distans.
– Picasso som vann det loppet var otroligt bra och vår häst gick jättebra bakom honom. Jag hade bara kört 1.22 med honom i träningen sedan han kom hem från Frankrike och vi var jättenöjda att han kunde springa nytt rekord 1.10,5 med skor efter en paus.
– Han känns helt normal i träningen efteråt men är lite svår att räkna på. Det är inga minustecken i alla fall. Det är också en häst som alltid brukar gå bra direkt efter en paus och han brukar inte gå framåt med typ 50 meter när han har ett lopp i kroppen. Det är klart att lite borde han gå framåt men sedan är det frågan om det kan bli så mycket bättre än de 1.10,5 som han sprang senast, säger Dennis med ett skratt.

”Barfota runt om ett plus – kan vinna loppet”
ATG inleder sitt Spring Race den här skärtorsdagen och nu ska fyra V75-omgångar i rad avverkas under påskhelgen. Det hela kulminerar med Multijackpoten på Romme på söndag men först är det alltså Gävle som gäller på torsdag. Minnestads El Paso är favorit i den avslutande avdelningen från spår två bakom startbilen. Rebecca Dahlén sitter återigen i sulkyn och det är kort distans 1640 meter som gäller.
– Minnestads El Paso (V75-7) är inte så bortskämd med bra lägen och brukar hamna långt ut. Det är så det känns i alla fall. Jag tycker att det här ser ut som en intressant uppgift. Det är många startsnabba hästar med som säkert vill ner till plankan och det kanske blir en ordentlig körning första femhundra metrarna. Vi får hoppas på det i alla fall för vår häst är inte så snabb att han är spetsaktuell.
– Det känns som att det kommer att gå undan rejält första halvvarvet och det gynnar vår häst, men även Linus Boy och Mellby Drake från bakspår. Sedan blir det ju inte alltid som man tror på förhand.
– Han är en av tre hästar som är huvudet högre än de andra och kan vinna loppet. Nu blir det även barfota runt om och det är ett plus, även om han alls inte är dålig med skor och sprang ju som sagt 1.10,5 senast med skor. Öppet huvudlag och jänkarvagn igen. Blir det bra fart så tar han många till slut, säger Dennis Palmqvist.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMr Bergsåker firar 70 och bjuder på fyra spikar på V75
Nästa artikelV86 Analys avd 4-6 från Tipsaren/Spelguiden

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.