Mr Bergsåker firar 70 och bjuder på fyra spikar på V75

113

Mr Bergsåker firar 70 och bjuder på fyra spikar på V75

Hallå där…
…och grattis travprofilen Börje Andersson, som fyller 70 år ung i dag.
– Tack! Det är jag precis så jag känner mig, 70 år ung.

Börje Andersson gör intervjuer och bjuder på tips varje tävlingsdag på Bergsåker och är en mångårig profil i trav-Sverige. På tisdagen fyller Mr Bergsåker 70 år.
– Nästa år firar jag 40-årsjubileum i travets tjänst. Travet betyder mycket, inte minst sedan jag blev änkeman för fem år sedan. Jag har barn, barnbarn och så har jag travet som håller en igång.
Har du en bra födelsedag?
– Mycket, jag har bland annat blivit överraskad med en flaska av tränarföreningen här på Bergsåker. Och sedan ringde Jan-Olov Persson och han med flera låg bakom så det blev en överraskningsfika på stallbacken där de hängt upp löpsedlar och så blev det kaffe och tårta. Vi var ute och satt utspritt som man ska i dess tider.
– Sedan har jag gått min Bermudatriangel med hunden. Hemifrån förbi kyrkogården och sedan travet och fotbollsplan. Det är en fin runda som jag ofta går. Det har även ringt en del och så har jag fått mycket sms och hälsningar på sociala medier. Även någon tidning har ringt. Det har varit en bra dag. Jag vill tacka allihop.
Du fyller år samma vecka som det är Spring Race på V75 med V75 fyra dagar i rad.
– Travet håller en ung. Jag tröttnar aldrig. Kul få se mycket bra trav och så vill man vara med och delta, även om spelet inte är det viktigaste.

Drömmer om en konstgräsplan
Börje är förstås påläst och bjuder på sin bästa spik till vardera omgång på V75.
V75 Gävle torsdag?
– 1 Pyrmo (V75-4) har sett lysande ut i jobben vet jag. Han har gått intervaller med Upstream som årsdebuterar i kväll på Bergsåker. Tror Pyrmo kan leda runt om.
V75 Färjestad fredag?
– 5 Vikens High Yield (V75-3) tycker jag var makalöst bra vid segrarna på Åby och. Han möter bra hästar men han står 20 och 40 meter före de bästa i loppet. Jag tror Robban (Bergh). Jag är imponerad av hästen
V75 Dannero lördag?
– 1 Ulfsåsen (V75-1) är obesegrad och jag tror han leder från start till mål. Fartmässigt är han bäst även om han är orutinerad.
V75 Romme söndag med en multijackpot på 70 miljoner kronor i potten för sju rätt?
– 14 Steinfaks (V75-3) står visserligen med 40 meters tillägg, men loppet han gjorde på Gävle var fantastiskt. Stian Eilefsen har en filial i Koppom i Arvikatrakten och det är en jätteduktig kille som jag hoppas får vinna en final.
Vad skulle du göra om du vann 70 miljoner kronor?
– Ja, jag skulle naturligtvis sörja för barn och barnbarn, men sedan skulle jag se till så att Selångers fotbollsklubb skulle få en konstgräsplan. Det skulle jag skänka dem och den hade gärna fått heta Börjevallen.

Föregående artikelInför V86: ”Hästen är gynnad av distansen”
Nästa artikelInför V75 Skärtorsdag: Minnestads El Paso är tillbaka

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.