Inför V86: ”Hästen är gynnad av distansen”

110

Hästen är gynnad av distansen

Veijo Heiskanen gjorde nyligen comeback i sulkyn efter en lång skadefrånvaro och vann direkt.
Nu är finländaren återigen i hetluften när han i V86-jackpoten kör Celsius Evo som han varnar för.
– Hästen är gynnad av distansen och nu blir det barfota runt om. Han är en av de som kan vinna loppet, säger Veijo.

Åby-tränaren hade inte kört travlopp sedan den 6 juni förra året då han gjorde comeback den 29 mars på Åby. Det blev seger direkt med Wild Action vilket gladde den skadedrabbade finländaren som ännu inte är helt återställd efter olyckan som skedde förra året. Veijo åkte då i backen bakom en unghäst och ramlade så illa att han bröt höften. Tre månader senare var han med om dramatisk trafikolycka när han krockade med en älg. 60-åringen, som har vunnit över 2500 lopp i karriären, har fortfarande sviter av det här.
– Det är inte i närheten av att vara bra. Hela benet smärtar när man går och jag går fortfarande på sjukgymnastik och gör allt jag kan för att det ska bli bättre. Jag blev tvungen att opereras och de har skruvat i två olika järnplattor i lårbenet. Läkarna har sagt att det kan ta upp till ett år innan det blir helt bra, säger Veijo Heiskanen.
– Det blir sakta men säkert lite bättre och att sitta i sulkyn och i en träningsvagn går helt okej. Men jag har fortfarande ont när jag går.
Hur kändes det att köra så lopp efter så lång tid och att vinna direkt?
– Det kändes som förr, haha. Det var ingen större skillnad. Jag har kört lite hästar i träning och så. Takterna sitter i och det var kul att hästen vann, säger Veijo.

”Är stark och gynnad av den långa distansen”
Onsdagens V86-omgång delas mellan Åby och Solvalla och kryddas av en jackpot. ATG beräknar att en ensam vinnare kan ta hem 19 miljoner enbart på åtta rätt. Veijo Heiskanen har en häst anmäld på sin hemmabana som han dessutom kör själv. Det är starke Celsius Evo i den sjunde avdelningen som kommer från en mersmakande andraplats. Hästen blev då tvåa från dödens och var lite av en moralisk vinnare som knappt slagen. Nu står han bra inne penningmässigt i det här stayerloppet från 20 meters tillägg. Tränare Heiskanen varnar för sin häst som inte är speciellt hårt betrodd och endast streckad på fem procent i skrivande stund.
– Celsius Evo (V86-7) är en stark och rejäl häst som har gått bra varje gång på slutet. Han gick i dödens hela vägen senast och kämpade jättebra. Näst senast kunde han inte öppna något från innerspåret och blev över men avslutade riktigt bra sista varvet. Jag tycker att formen är på topp och att det nu är tre varv gynnar honom extra mycket.
– Han känns fortsatt fin i träningen och är bra i ordning. Jag tycker att han är en av de som kan vinna det här loppet om det klaffar. Det enda är att han är lite osäker i voltstart men spår tre är bästa tänkbara och det är bara fyra hästar på volten. Jag behöver heller inte satsa för fullt i början utan jag smyger iväg lite försiktigt när det är så lång distans.
– Nu blir det barfota runt om för första gången på länge och det är ett klart plus, säger Veijo Heiskanen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75x4 och multijackpot förgyller påsken 2020
Nästa artikelMr Bergsåker firar 70 och bjuder på fyra spikar på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.