Inför V75 Solvalla: ”Har aldrig gått sig trött”

134

inför v75® ”har aldrig gått sig trött”

I lördags tog han en dubbel på V75®.
Den här veckan har han chans på finalseger.
Oskar J Anderssons stortalang Sultan Sea kan fälla allt i klass II.

Glädjen visste inga gränser när Oskar J Andersson förra helgen tog karriärens första tränarseger i gulddivisionen med Readly Lavec, och dessutom satte dit Infinity Sisu i diamantstoet. Även i veckans omgång på V75 kan Eskilstunatränaren komma att spela en huvudroll. Han har bara en häst till start men det är inte vilken häst som helst. Fyraårige Sultan Sea (V75-2) har vunnit tre av fem starter och imponerade så smått när han i näst senaste starten gick undan till enkel seger i klass II på V75. Men senast blev det en nolla i resultatraden.
– Då blev det inget lopp för honom. Favoriten var hängande i tredjespår och vi satt där bakom och var tvungna att backa ner. Sedan var det inte mycket att göra i det loppet. Men jag var väldigt nöjd med honom, han kändes precis som han skulle och han fick ändå springa lite, det var ganska högt tempo första varvet, säger Oskar J Andersson, som låter väldigt nöjd med sin talang.
– I träningen efteråt känns det som att han har gått fram väldigt mycket. För ungefär en och en halv månad sedan hände något positivt och han har fortsatt att rida på den vågen.

Skoryck och amerikansk vagn
Det enda negativa som finns att peka på inför lördagens lopp är startspåret. Med nummer tio i andra ledet bakom bilen är det svårt att själv styra var man hamnar, men Oskar J Andersson har absolut inte gett slaget förlorat.
– Jag har bra feeling för hans prestation men spåret blev lite tråkigare än vad man kunde hoppas på. Från bakspår blir man lite utelämnad till vad som händer från start. Men jag tror att han tål att gå fram om det blir stiltje, han är stark och har aldrig gått sig trött, så det är väl ett tänkbart scenario.
Andersson planerar också att dra nya växlar utrustningsmässigt. Om vädret tillåter blir det både barfota runt om och amerikansk vagn för första gången. Vilken effekt det i så fall ger återstår att se, men att Oskar J Andersson tror på sin häst råder det ingen tvekan om.
– Jag hade behandlat honom med respekt om jag hade fått spela.

Föregående artikelV75 Tips + Unik statistik inför finalerna!
Nästa artikelFem tippar V75 till ÅBY 1 april 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.