Inför V75 – Sommartravets final på Rättvik

185

Inför V75 - Sommartravets final på Rättvik

En euforisk V75-seger.
För en dryg vecka sedan tog Rafiki Fri och Anna Isabelle Karlsson karriärens största triumf.
På lördag kan ekipaget bärga en ännu större när de utmanar om förstapriset på 300 000 kronor i Sommartravets final på Rättvik.

Inför en välfylld publikplats under Axevallas stochampionatshelg fick Rafiki Fri (V75-7) och Anna Isabelle Karlsson äntligen bryta prenumerationen på andra- och tredjeplatser. Efter en resa i femte par utvändigt och i tredjespår sista 700 metrarna avslutade Rafiki Fri övertygande trots vingliga konkurrenter på upploppet. Segern var duons första på V75 och glädjen gick inte att ta miste på när kusken intervjuades efteråt.
– Jag är så himla glad, fy fan vad kul. Det var vår tur nu.
Drygt en vecka senare har det euforiska tillståndet mattats av något men segern värderas fortfarande högt.
– Det är min största seger som jag har tagit och det känns bra även nu när man har kommit ned på jorden igen. Det är kul att få ta sin första V75-seger men sedan blir man realist och tänker att man är dödlig, säger Anna Isabelle Karlsson med ett skratt.

”Tar livet med en klackspark”
Rafiki Fri tränas av pappa Hans Karlsson medan Anna Isabelle Karlsson har skött tömföringen i tävlingssammanhang. Faktum är att hon har kört femåringen i samtliga lopp. Tillsammans har de varit på pallplats i mer än hälften av de 48 starterna och elva gånger har de fått kliva högst upp. Detta trots att polletten inte riktigt fallit ner för Rafiki Fri ännu.
– Han är världens mest chillade häst som tycker livet går ut på att äta mat och busa med sin kompis. Man tror inte att han kan springa så bra på banan när man tränar honom hemma. Han är inget träningslejon utan mer en 70-tals hippie som glider runt, berättar Anna Isabelle Karlsson och fortsätter:
– Han är alltid otroligt ärlig men kan vara okoncentrerad och ofokuserad. Han blir mer och mer en tävlingshäst men jag vet inte om han vet om det ännu. Det är bra att han tar livet med en klackspark men ibland önskar man att han kom på att det är lopp tidigare. Han är inte färdig än och förhoppningen är att det finns ännu mer att hämta.

Rätt lopp – som senast
På lördag är Rafiki Fri och Anna Isabelle Karlsson tillbaka på V75. Men denna gång väntar betydligt tuffare konkurrenter i bland andra On Track Piraten och Volocity de Vie.
– Det här är ju ett mycket hårdare lopp än det vi vann och vi räknar inte med att han bara ska gå och vinna det här. Det gäller att det blir rätt lopp med bra ryggar och rätt tempo – som det blev senast. Det är klart att vi hoppas att han ska räcka en bit, han har bra form men det är väldigt hårt motstånd, kommenterar kusken.
Precis som senast står ekipaget på 20 meter tillägg över distansen 2640 meter. Men denna gång väntar springspår.
– Han är stark så distansen passar honom men jag hade hellre haft spår två eller tre. Han kan nog inte utnyttja springspåret eftersom han inte är snabb ut. Vi får försöka göra en så bra start som möjligt och komma ned någonstans, vi får inte backa sist och tappa 20 meter på On Track Piraten, sedan måste han få ryggar att gå på.
Om det räcker hela vägen – hur stort vore det att vinna?
– Herregud, det vore ju ännu större så klart. Nu har vi kommit över att vinna första V75-segern så nu får vi sikta högre, säger Anna Isabelle Karlsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPå lördag hoppas Troels Andersen återupprepa bedriften
Nästa artikelV75 System till Rättvik 4 augusti 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.