Inför V75 Söndag: Adrian Kolgjini valde innerspåret

64

Adrian Kolgjini valde innerspåret

En kämpainsats i spåren i uttagningen.
I finalen av Svenskt Travkriterium är planen att leda runt om med Upset Face.
Adrian Kolgjini valde innerspåret i söndagens final.
– Vi tror inte någon tar en längd på honom, säger brodern Dante i stallet.

Det går bra för stall Kolgjini i den nya unga regin. Efter segern i Sprintermästaren och dubbla finalplatser i derbyt har Adrian Kolgjini nu lyckats kvala in två hästar till Svenskt Travkriterium.
Finalen går på söndag på Solvalla (V75-6) och både Ubiquarian Face och Upset Face nämns i tipsdiskussionerna.
Ardrian kör Upset Face i finalen och Lutfi sitter bakom Ubiquarian Face.
Den senare, Ubiquarian Face, visade sig urstark i uttagningsloppet och klev undan till en överlägsen seger efter press i omgångar under vägen.
– Det är två grymma hästar och jag har väldigt svårt att avgöra vem som har bäst chans. Ubiquarian Face svarade för ett mycket bra uttagningslopp. Måste jag välja är det lite, lite fördel för Upset i finalen då. På läget, säger brodern Dante Kolgjini.
Adrian Kolgjini fick välja spår först i finalen och valde innerspåret med Upset Face. I Treåringseliten – Breeders Course på Solvalla i maj hade hästen just ett spår ett och tog hand om kommandot bakom bilen.
– Han svarade ut ledningen där rätt så enkelt och det känns som att hästen ska kunna göra det igen. Upset har dessutom blivit rappare under säsongen och kommer att kunna gå ännu fortare den här gången. Så vi har en bra känsla att han ska kunna sitta där igen, säger Dante Kolgjini.

”Bara krigade ner dem”
I uttagningen till kriteriet såg det ut som chansen var borta per omgående. Upset Face galopperade stort i starten. När hästen hade ställt sig i trav igen körde Adrian Kolgjini fram utvändigt ledande Djokovic med Mattias Djuse i sulkyn.
– Hästen gjorde ett fantastiskt lopp och visade en fantastisk inställning när han sedan bara krigade ner dem till slut.
Tuffast emot era hästar i loppet på söndag?
– Det är så klart Jerry Riordans Aetos Kronos och Berghs Power. Aetos Kronos har utvecklats enormt under säsongen och Power har ju gått från klarhet till klarhet. Men det handlar inte om så speciellt startsnabba hästar och jag har mycket svårt att se någon av dem slå Upset utvändigt. Så vi är optimistiska. Enda ändringen på våra hästar är att Upset kanske får jänkarvagn den här gången, men det är inte hundra bestämt ännu.
Du kör själv stallets Eclipse Am i Stig H Akademiens lopp (V75-2) för lärlingar på söndag. Chansen?
– Eclipse Am kommer från två starka insatser och har absolut kapacitet för att kunna vinna. Men det är…lite så där med spår ett. Han är ingen raket från start så jag måste hitta ut rätt så omgående för att jag ska ha en chans. Men skulle jag hitta ut är det bra chans på segern, slutar Adrian Kolgjini.

Föregående artikelVärldsrekord av svensktränade Manchego
Nästa artikelInför V75 Söndag: Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks ska avgöras

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.