Inför V75 (söndag): Formstallet kommer laddade till Solvalla

38

inför v75® (söndag) formstallet kommer laddade till solvalla

Ett stall som laddat ordentligt är Johan Untersteiner som har en hel busslast till start.
– Jag tycker att Indy Rock är vår bästa chans. Han har verkligen hittat formen igen, säger Peter Untersteiner.

Vid årsskiftet valde Peter och Johan Untersteiner att gå samman och det blev The Untersteiners. Johan tog över ansvaret och Peter har rollen som andretränare och kontakt med mycket media.
– Det har inte varit så stor omställning eftersom vi haft två stabila rörelser och vi har ju inte flyttat, skillnaden för mig är att jag inte reser lika mycket och kör inte i samma omfattning som tidigare, berättar Peter Untersteiner.
Från början stod det över 250 hästar på träningslistan. Numera har det antalet minskat en hel del. 185 hästar tränas av Halmstadsduon och det är medvetet.
– Nu har vi bara hästar på banan och gården i Holm. Det är väldigt jobbigt att ha det utspritt och mycket att hålla i. Det känns väldigt positivt och hästarna tävlar på mycket bra för tillfället och det känns riktigt kul måste jag säga. Det var lite jobbigt i början och vi hade lite problem med personal. Nu har organisationen satt sig efter lite ändringar och alla är väldigt nöjda som det låter och det fungerar väldigt bra.
Söndagens V75-tävlingar på Solvalla håller sportsligt mycket hög klass. Det är dags för semifinaler i Breeders Crown för tre och fyraåringar och stall Untersteiner har har hela tio hästar med sig till huvudstadsbanan och fem av dom startar på V75®.
– Det är fantastisk vilka lopp det är och vilka hästar vi har i Sverige. Jag tycker att vi har flera riktigt bra hästar med oss, men det blir ändå svårt att vinna med någon, på förhand har Indy Rock bästa chansen och sedan hoppas vi en del på både Karat River och Dancer Brodde som verkligen har tagit kliv på slutet.

Så här kommenterar Peter Untersteiner stallets fem hästar på V75.
– 4 Karat River (V75-1) svarade för ett strålande lopp senast. Han hängde i tredjespår en bra bit innan han kom ner utvändigt ledaren. Han kämpade verkligen och höll farten strålande som tvåa. Han ser ut att ha tagit loppet bra och det känns att han utvecklas hela tiden. Han tävlade barfota runt om och med rycktussar för första gången och det slog väl ut och vi ändrar inget. Med tanke på insatsen senast måste vi ha förhoppningar på honom.
– 5 Vinci Nice (V75-1) har ett lopp i kroppen efter ett litet uppehåll. Han var lite seg och det där lilla extra saknades. Han känns fin i träningen och loppet senast ska för fram formen, men han måste visa lite mer innan vi kan tro på honom. Tätare starter är ett plus och den här gången blir det en amerikansk vagn igen, det hade han inte senast.
– 7 Dancer Brodde (V75-2) är en jättefin häst med hög kapacitet.Senast så ville Johan vara med rejält från start och det blev tyvärr galopp när han begärde det där lilla extra. Hästen svarade för en strålande upphämtning och hade full fart över mål. Allt ser bra ut efteråt och detta är också en häst vi har förhoppningar på och vi kommer inte att göra några ändringar.
– 12 Readly´s Dream (V75-5) håller bra form. Näst senast var hon tre i det norska stoderbyt och gången efter kom hon aldrig till i loppet. Hon känns fin och gör allt rätt, men spåret drar ju ner förhoppningarna en hel del och hon måste ha mycket tur.
– 3 Indy Rock (V75-7) har verkligen hittat formen. Han fick inte till det i våras och somras då han inte var riktigt fräsch och det strulade med honom. Nu har han hittat toppformen i elfte timmen och han fortsätter att träna starkt och mår väldigt bra för dagen. Han har fått ett bra spår och jag tycker att han ska kunna vara med och slåss om segern och vi planerar inga ändringar.

Föregående artikelInför V75: Form och läge för revansch
Nästa artikelInför V75 (söndag): Drömläge för Gundersens toppsto

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.