Inför V75: Form och läge för revansch

147

inför v75® form och läge för revansch

Senast gjorde han ett jättelopp efter galopp.
Nu har han tagit ytterligare kliv på formkurvan och startspåret talar för ledningen.
Drill har goda förutsättningar att ta revansch i lördagens V75®.

I september vann Drill (V75-5) direkt efter ett fyra månader långt tävlingsuppehåll, och hade han inte galopperat på sin väg mot ledningen när han senast gick ut på V75 hade han troligen haft ytterligare en etta i programraden. Prestationen efter galoppen var emellertid av bästa märke. Körande Ulf Ohlsson styrde på från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan och Drill avslutade mycket starkt till tredjeplatsen.
– Han gjorde det jättebra och det var synd att han rullade över i första sväng och hoppade. Banan var lite hård och det gick jäkligt fort, så det blev lite för mycket för honom, säger tränare Svante Ericsson, som förväntar sig att hans häst är ännu bättre den här gången.
– Det känns som att han gick fram mer av senaste loppen än vad han gjorde av loppet gången innan. Han har varit för jäkla fin här i veckan och jag tror att formen börjar sitta där.

Läge för ledning
Precis som senast är det klass II, lägsta divisionen i Svenska Travligan, som gäller för Drill och från spår tre bakom startbilen siar flera tipsexperter att han tidigt kommer att sitta i ledningen.
– Han kan ju öppna bra men sedan har man så klart galoppen senast i bakhuvudet. Ulf (Ohlsson) får avgöra det där. Men hästen verkar rätt oöm för positioner så det kan lösa sig på andra sätt även om det inte blir ledningen. Det är tuffa motståndare men jag tycker att han senast visade att han duger bra i klassen.

Föregående artikelV75 Tips + Unik statistik inför ROMME
Nästa artikelInför V75 (söndag): Formstallet kommer laddade till Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.