Inför V75 (söndag): Formtoppad spetsälskare utmanar storfavoriten

51

inför v75® (söndag) formtoppad spetsälskare utmanar storfavoriten

Senast deklarerade han toppform med en rykande spurt.
På annandagen har han förutsättningar att fälla den stora favoriten i gulddivisionens final på Solvalla.
– Skulle jag komma till ledningen är det väl hyperintressant, säger hästens kusk.

Det såg länge ut som att Thomas L Nilsson-tränade Lucifer Lane (V75-3) skulle få vända hem till Örebro mer eller mindre lottlös, när han senast var ute i Legolas Minne på Åbytravet. Med mindre än 400 meter till mål satt han fortfarande i femte par invändigt, till synes fjärran från tätstriden. Men mitt i slutkurvan kom luckan och över upploppet flög han fram, tog in meter för meter på vinnaren Ble du Gers och skar mållinjen som tvåa.
– Det vart ju lite struligt där men när vi väl kom loss så gick det väldigt fort den sista biten. Det kändes riktigt bra, som det kanske har gjort i de tre senaste starterna också. Min känsla blev bekräftat, att han är i riktigt fin form, säger hästens kusk Johan A Nilsson i podden V75® – lördag hela veckan.
Det var första gången sedan våren 2020 som sjuåringen tävlade med skor på samtliga hovar, men att det på något sätt skulle hämma honom gick inte att skönja.
– Det hade jag väl lite på känn, att han skulle gå bra med skor, och det fick vi också bekräftat. Han springer på det mesta.
Precis som på Åby kommer den segerstaplande fransmannen Ble du Gers att spelas till favorit i söndagens drabbning. Men spårlottningen, som tilldelade Lucifer Lane spår fyra bakom startbilen och Ble du Gers bricka nio i det bakre ledet, tilltalar Johan A Nilsson.
– Jag tänker att trean (VästerboontheNews) öppnar ganska så kvickt men han är nog villig att släppa, har jag en känsla av. Och skulle jag komma till ledningen är det väl hyperintressant. Jag är lite inne på att det här kan vara Lucifers lopp.
Lucifer Lane har gått i ledningen vid tolv tillfällen. Tio av de gångerna har han fått vända upp för segerdefilering.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.