Inför V75 (söndag): Stjärnskottet hoppas runda av succéåret med finalseger

92

inför v75® (söndag) stjärnskottet hoppas runda av succéåret med finalseger

Snart byter hon gård och under nästa år siktar hon på att bli proffs.
Stjärnskottet Jennifer Persson ångar på och på annandagen har hon en het segerkandidat till start i julfinalerna på Solvalla.
– Han har en väldigt bra avslutning bara det löser sig lite under vägen, säger hon om formstarke Jaques Noir.

Jennifer Persson, 27, kan blicka tillbaka på ett riktigt genombrottsår. Stallets hästar passerade nyligen två miljoner kronor insprunget under 2021 och bland framgångarna finns flera segrar i V75® och en finalplats i Svenskt Travderby.
– Det är egentligen första året då jag har jobbat och tränat hästar fullt ut och det har gått väldigt bra liksom, säger Jennifer Persson med ett karaktäristiskt skratt.
Vilket är ditt starkaste minne från året?
– Det är väl egentligen när alla hästar har presterat och levererat bra, då känner man att man har lyckats, men V75-segrarna slår högt naturligtvis. Att vi tog oss vidare till derbyt och hela uppladdningen inför det är förstås också ett väldigt starkt minne. Det var häftigt att vara en av de tolv där.
Och snart flyttar du tränarrörelsen från norra till södra sidan om Stockholm, berätta!
– Det blir flytt till Taxinge nu vid årsskiftet. Det har funkat jättebra på Erikssund men där är det väldigt begränsat med antal boxar för mig och jag behöver lite mer plats helt enkelt. Därför fick vi se oss omkring efter alternativ och valet föll på Taxinge. Det är jättefint där ute med en träningsanläggning som ger alla förutsättningar för att lyckas.

”Nu provar jag att satsa fullt ut”
Du går även med planer på att ta ut proffslicens?
– Ja, det blir proffskursen nästa år. Först hade jag inte tänkt bli proffs men det är så kul det här så nu provar jag att satsa fullt ut. Jag vet inte hur det blir med kurserna nu med tanke på coronan, om man måste åka upp till Wången (travskolan strax norr om Östersund), men kurserna kommer väl pågå under det kommande året.
Om vi blickar framåt ett par år, hur ser din tränarrörelse ut då?
– Det är svårt att säga… Hade du frågat för ett år sedan hade jag svarat att jag inte skulle bli proffstränare (skratt). Det är lite så med travet att det ena ger det andra och så länge jag tycker att det är kul och jag brinner för mina hästar kommer jag att hålla på, sedan får vi se vilka steg jag tar. Men jag har inget mål att bli en jättetränare utan jag vill hellre ha lite färre hästar med lite bättre kvalitet. Runt 20 hästar kan jag tänka att jag kommer att ligga på nästa år.

Spikar sig själv i tränartipset
På söndag är du i hetluften med Jaques Noir (V75-1) under de traditionsenliga STL-finalerna på Solvalla och att döma av hans vinstgivande spurt senast verkar toppformen sitta där?
– Jag tycker det. Han kom till mig i våras och då började vi om lite och byggde upp honom. Han startade ett par gången och sedan gjorde han ett jättelopp på Färjestad. Men efter det blev formen lite svajig, han travade inte riktigt och fick det inte att stämma, så han fick en träningsperiod under sommaren med sikte på vintern och det blev bra. Efter att ha varit lite småseg i de första loppen kändes det senast att han var tillbaka och han känns väldigt taggad efter det också.
Du spikar honom i tränartipset Fem tippar V75…
– Han känns riktigt fin så jag tänkte att va fasen, jag spikar, säger Persson och fyrar av ett nytt skratt.
– Det är bara tio hästar med i loppet, han har ett hyfsat spår (4) och jag hoppas att han kommer ner i banan. Han är riktigt jäkla startsnabb om man vill men han kan bli väldigt pigg om man ”skickar åt honom” så över 2 140 meter är det bättre att spara den trudelutten till slut. Han har en väldigt bra avslutning bara det löser sig lite under vägen och Per (Lennartsson) har kört så himla bra med honom. De passar bra ihop och gillar verkligen varandra.
Då får vi tacka för pratstunden och önska en god jul!
– Tack detsamma!

Föregående artikelInför V75 (söndag): Formtoppad spetsälskare utmanar storfavoriten
Nästa artikelInför V75 (måndag): Julälskaren Elvenes med sina bästa tips till Momarken

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.