Inför V75 Söndag – Han jagar sin fjärde raka final i Olympiatravet

246

Han jagar sin fjärde raka final i Olympiatravet

Anna Lindberg hälsar på On Track Piraten inför söndagens start i Olympiatravet. Foto av LISSI GUSTAFSSON

Hon har deltagit i fem OS.
Han jagar sin fjärde raka final i Olympiatravet.
I tisdags möttes de två olympiska veteranerna, simhopparen Anna Lindberg och travhästen On Track Piraten.

På söndag gästar simhopparen Anna Lindberg Rommetravet när Olympiatravet går av stapeln för 38:e gången.
Uppladdningen inför travets OS har hon gjort tillsammans med Dalarnas egen stjärna On Track Piraten och Rättvikstränaren Hans R Strömberg.
– Det var intervaller i dag och Hans verkade nöjd, berättar Anna Lindberg.
Är det någon som vet vad som krävs för att ladda upp inför mästerskap är det Anna Lindberg. Förutom fem OS finns på meritlistan sex EM-guld, tre junior VM-guld och 73 SM-guld.
Men hästar och trav är för henne en ny arena.
– Det var spännande att se hur det här skulle gå eftersom jag är halvrädd för hästar, jag tycker de är fascinerande men väldigt stora. Men dagen har varit jätterolig och alla var trevliga.
Med sina 170 centimeter i mankhöjd är On Track Piraten ovanligt stor. Men det stoppade inte Anna Lindberg från att hjälpa till såväl före som efter träningen.
– Jag borstade lite på On Track Piraten och hjälpte till att leda ut honom. Sedan tittade vi på träningen och efteråt fick jag hoppa i vagnen och åka med tillbaka. Att duscha honom efter var roligast eftersom han gillade det. Han stod helt still och var nöjd, jag kände mig hyfsad lugn också.

Träningsfilosofi
Anna Lindberg och On Track Piraten är båda olympiska veteraner. En femteplats som bästa resultat har de också gemensamt.
Trots att det handlar om helt olika sporter kunde Anna Lindberg också dra paralleller mellan sin och Hans R Strömbergs filosofi.
– Jag och Hans pratade om det här med träning och hur han ser på det. Han var mycket för att ha hästarna ute, det är de gjorda för så varför ändra på det menade han. Jag gillar en sådan sund inställning, när det inte är så mycket krångel, och att man jobbar utifrån det, berättar hon och fortsätter:
– Jag kan relatera det till idrottsvärlden. Där vill man ofta hitta nya sätt att göra saker på, helst som ingen annan gör, och visst är det viktigt med nya vägar men ibland känns som man bara gör det för att. Ibland gäller det bara att göra det hårda jobbet och det behöver inte vara märkvärdigt. Jag kände att vi hade samma sätt att se på det, även fast det inte är samma grej.

”Guld är alltid guld”
Anna Lindberg avslutade sin långa elitidrottskarriär 2012. Det finns många framgångsrika stunder att blicka tillbaka på.
– Om jag måste välja ett är det nog mina två första EM-guld i Budapest 2006, guld är alltid guld, säger 36-åringen som då bärgade Sveriges första internationella mästerskapsguld i simhopp på 32 år.
De Olympiska Spelen minns hon också gärna tillbaka på.
– Den bästa placeringen i OS var i Sydney, men Peking var också fantastiskt, då kom jag sexa. Det häftiga med OS är allt runt i kring, tävlingen i sig är inte särskilt annorlunda mot andra tävlingar. Utan det är alla olika idrotter som möts och att i princip hela jordklotet går samman, förklarar simhopparen.
Tioåriga On Track Piraten är däremot fortfarande mitt uppe i sin elitsatsning.
I helgen har han chansen att kvala in till sin fjärde raka final i Olympiatravet. Stödet för dalahästen kommer att bli stort när han tävlar inför hemmapublik på Rommetravet.
På plats är också Anna Lindberg för att bland annat dela ut priser. Frågan är vem som blir hennes favorit på söndag?
– Det är ju så klart On Track Piraten. Det är roligare att gå på trav när man träffat en av hästarna, det är coolt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat och startlista till Gävle 29 mars 2018
Nästa artikelInför V75 Fredag & Söndag – Mindyourvalue W.F. är hemma igen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.