Inför V75 (söndag): ”Han känns grym i jobben”

90

inför v75® (söndag) ”han känns grym i jobben”

Tattoo Avenger har vunnit på V75® trots galopp.
På söndag hoppas och tror tränaren på en ny seger.
– Hästen är minst lika bra igen och kändes grymt fin i sista jobbet, säger Mika Haapakangas.

Tattoo Avenger är en häst som har gett både sin tränare och spelarna en del gråa hår. Hästen har haft lätt att galoppera, men på sistone så har han mognat och skött sig i flera lopp i rad. Tattoo Avenger har hög kapacitet och det visade han förra året då han vann en V75-final trots galopp i sista sväng.
– Det ska ju inte gå egentligen, men hästen är väldigt snabb när han är på rätt humör och den dagen var han verkligen i form och han känns lika fin igen. Jag var väldigt nöjd med hästen i ett jobb i veckan, berättar Bergsåkerstränaren.

Maxar utrustningen
På söndag handlar det mesta om Elitloppet. Lite i skymundan får lärlingarna chansen i den sista avdelningen på V75®. David Grundmann ska köra Tattoo Avenger och kommer att få klara körorder.
– Han måste ladda framåt, backa går inte. Hästen är ganska bra från start och förhoppningsvis hittar David en vettig position.
För att få Tattoo Avenger ännu snabbare ändrar Mika Haapakangas lite på utrustningen.
Han kommer att tävla med ett nytt huvudlag. Det blir goggles och sedan kommer han att tävla barfota runt om, det har han gjort tidigare och nu maxar vi. Det är alltid tufft på V75 och framförallt den här helgen. Nu har jag en häst som är riktigt bra i ordning och jag tycker att han ska ha en ganska bra chans

Föregående artikelItaliensk seger i lilla Elitloppet
Nästa artikelV75: Tredje raka för Odd Herakles i Elitkampen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.