Italiensk seger i lilla Elitloppet

26

italiensk seger i lilla elitloppet

Alessandro Gocciadoro fick välja spår först i finalen till Sweden Cup och valde innerspåret.
Sedan var det liksom inget snack om saken,
Favoritspelade Bepi Bi spårade Lilla Elitloppet runt om och belönades med 600 000 kronor.
– Planen är att han ska vara med i Elitloppet nästa år – det här är en riktig topphäst.

Solvallas stora travhelg inleddes egentligen på fredagen.
Men festen drog inte igång på allvar förrän på lördagen med Sweden Cup över kort distans. Lilla Elitloppet som det blivit i folkmun.
En annan sak som drog igång på lördagen var regnet. Det strilade på ganska jämnt under förmiddagen. Strax före klockan 16.00 tog regnet fart på allvar och gjorde 2022 års upplaga av Sweden Cup till en rejält krävande historia.
I uttagningsloppet (det andra av tre) brakade Alessandro Gocciadoro till ledningen från ett sjättespår bakom bilen med femårige hingsten Bepi Bi och var överlägsem.
Alessandro Gocciadoro fick sedan välja spår först i finalen och valde innerspåret.
Officer Stephen utmanade från spåret utanför men Bepi Bi kunde försvara sig och ta ledningen och spårade sedan till mål.
– Vädret gjorde så att jag inte kunde gå iväg lika snabbt från start men det löste sig jättebra ändå. Jag kände direkt att jag hade den bästa hästen i dag, sa Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln efter loppet.
Efter den snabba öppningen på den svårbemästrade banan kom den italienske hästen upp till varvspasseringen på lugna 1.13,0 och kunde sticka undan till en enkel seger.
Segertiden skrevs till 1.11,6 över 1640 meter auto och segern i Sweden Cup var värd 600 000 kronor. Kända italienska storstallet Biasuzzi äger och har fött upp Bepi Bi.

Toppspurt av Milliondollarrhyme
Alessandro Gocciadoro har två hästar med i 2022 års upplaga av Elitloppet på söndagen: Vivid Wise As och Vernissage Grif.
– Planen är att vi ska vara med i Elitloppet nästa år med den här hästen. Bepi Bi är en häst över det vanliga, sa den italienske tränaren.
Officer Stephen vann sitt uttagningslopp överlägset från ledningen och slutade tvåa i finalen efter att tränaren och kusken Dion Tesselaar utmanat om ledningen och krupit ner i ledarens rygg. Trea Fredrik B Larssons Milliondollarrhyme som levererade en rykande spurt från djupaste kön och var nära att knipa andraplatsen tillsammans med Ulf Ohlsson.

Föregående artikelFransk monsterinsats i Harpers
Nästa artikelInför V75 (söndag): ”Han känns grym i jobben”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.