Inför V75 (söndag): Juul tror på sin nye stjärna

51

Inför V75® (söndag): Juul tror på sin nye stjärna

Steen Juul har tränat och kört flera topphästar.
På söndag startar han sin nya stjärna Extreme i V75® på Jarlsberg.
– Jag fick spåret jag ville ha och jag tror att vi slåss om segern, säger den danske travnestorn.

Få travtränare i världen har nått Steen Juuls höjder. Han har varit Danmarks ledande tränare och kusk under decennier. Drygt 8 000 segrar har det blivit hittills och 70-åringen visar ingen som helst mättnad och har inga planer på att lägga av.- Så länge jag tycker det är kul och duger fortsätter jag ett tag till. Sedan är det förstås en extra kick när man har bra hästar i stallet och det gör ju det extra svårt att trappa ner.
Senast i raden av topphästar är femårige Extreme (V75-7) som håller på att växa in i den yppersta eliten.
– Det är en härlig häst på alla sätt. Vi köpte honom på auktion som 1,5-åring och jag fastnade för honom direkt. Han har en fantastisk exteriör och vi fick honom för 150 000 danska kronor.
Framgångarna har inte låtit vänta på sig. Extreme har tillhört de bästa i sin kull och han vann det danska derbyt förra året.
– Det är en verklig atlet. Han är okomplicerad och har alla verktyg som en bra häst ska ha. Och han utvecklas hela tiden.
Hur långt det kan bära står skrivet i stjärnorna, men Steen Juul jämför honom med de bästa han tränat och kört.
– Den bäste hästen jag tränat är Rudolf le Ann. Han vann nästan allt som tre- och fyraåring, men fick kolik som femåring och fick opereras. Han fortsatte att tävla bra och vann Sweden Cup som elvaåring, men det blev aldrig samma häst igen. Hur bra han blivit utan operationen är svårt att säga. Jag har även tränat Legendary Lover K., Takethem, Classic Grand Cru och Tycoon Conway Hall. Jag hoppas och tror att Extreme kan bli lika bra. Så här långt har han infriat våra förväntningar.

”Fick det spår jag ville ha”
För många är det svårt att ta steget från årgångsloppen som tre och fyraåring och tävla mot eliten. För Extreme har det inte varit ett så stort steg och han har redan slagit den danska eliten vid ett par tillfällen. På söndag hoppas Steen Juul att Extreme tar ytterligare ett kliv och vinner Ulf Thoresen Grand International.
– Att vinna blir säkert tufft, det är många bra hästar emot och en sådan som Moni Viking har ju en helt annan hårdhet. Jag fick det spår jag ville ha och Extreme är startsnabb och jag kör vad som går från start och hoppas på ledningen. Oavsett så hoppas jag att vi är med i segerstriden. Hästen känns jättefin och blir bara bättre och bättre och ska tävla barfota runt om nu, han har tävlat med framskor på slutet.
Finns det inget som oroar?
– Visst finns det det. Motståndet så klart, men skämt åsido så är det väl resan i så fall. Det är första gången han ska på en så lång resa. Nu brukar han inte ha några problem med att resa, men man ska inte ta något för givet.
Hur minns du Ulf Thoresen?
– Han är den bäste kusken jag tävlat mot. Han hade en egenskap som ingen annan att få hästarna att ge allt utan att det syntes. Sedan var det en väldigt trevlig och sympatisk människa som värderade alla lika. Det ska bli kul och hedrande att vara med i det här. Det är första gången jag är med i loppet och en seger skulle jag värdera mycket högt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFrom The Mine tillbaka i Lycksele där han började
Nästa artikelFem tippar V75 till Årjäng 17 juli 2021

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.