From The Mine tillbaka i Lycksele där han började

24

From The Mine tillbaka i Lycksele där han började

Lyckseletravet fick besök av räjongens stora stjärna på fredagen.
I Lyckselesprintern blev det spel mot ett mål sedan From The Mine som väntat sprintat till ledningen.
– Det här var ju ett lopp han normalt skulle vara överlägsen i men lite nervöst var det ändå. När jag är storfavorit så brukar det gå åt helsicke varje gång, pustade tränaren Catarina Norqvist från Umeå.

From The Mine har sprungit upp i Sverige-eliten på ett par säsonger och brukar vara med i de lite större loppen.
När den lilla banan Lyckseletravet körde sin årsfinal på fredagen med sommarens tredje och sista tävlingsdag behövdes bara 14 mil i transporten för den nu nioårige grållen.
From The Mine lottades till ett innerspår bakom bilen i Lyckselesprintern och var dagens största favorit, spelad till 74 procent på V65.
Samu Sundqvist testade att utmana från start men backade ner i rygg på storfavoriten efter några hundra meter med Magnifik Brodde.
Efter 1.10,5 första halvvarvet fick körande Mats E Djuse dämpa tempot och resten blev en ren expeditionsaffär för storfavoriten som ser ut att vara rejält på gång.
– Det blev väldigt enkelt. Han fick till och med gå i mål med tussarna kvar. Han kände när det kom upp en häst bredvid och då bara drog han iväg, sa Mats E Djuse.
Efter en trög start på säsongen har den nioåringen gulddivionshästen hamnat i lite poängnöd. Nu siktar man på att komma med i lopp som Scandal Plays Minne (V86 i Boden onsdagen 28 juli) eller E.J.s Guldsko i Hagmyren V75 lördagen 31 juli.
– Att ta en längd på honom tror jag inte att det är så många som gör. Jag har senaste året sagt att jag har en av Sveriges startsnabbaste hästar och det måste jag väl stå fast vid. Vi får se om vi kommer med framöver. Han har så dåligt med startpoäng och det är så svårplanerat mot de här lite större loppen, sade nöjda tränaren Catarina Norqvist.

Startade karriären i Lycksele
Lyckseletravet med sitt sommarmeeting är något travfolket siktar mot och vill vara med i.
– Det brukar gå bra här och man älskar ju att vara i Lycksele. Så det känns roligt att komma hit med From The Mine. Det här är andra segern för honom här i Lycksele, han började karriären här också som fyraåring, sade heltidsamatören med licens på Umåker.

Vikingens andra i Lars Matsons
Hanna Olofsson blev 2021 års champion på banan med tre segrar och en andraplats. Bodentränaren tog även hem de nyinstiftade priserna årets tränar- och uppfödarchampion i Lycksele.
Bodentravets Sandra Eriksson bokförde sig för tre segrar den avslutande dagen men fick se sig slagen av Olofsson som även hade en andraplats under meetinget.
Sandra Eriksson vann anrika storloppet Lars Matsons Minne med 50 000 kronor i förstapris tillsammans med Don Viking som kom från ett galoppmisslyckande i Elitkampen på Solvalla i maj.
Umåkeramatören Stefan Dellbro tränar Don Viking som etablerat sig i kallblodseliten.
– Hästen är ju ursprungligen från Lycksele och det känns kul att ha vunnit det största loppet två gånger nu. Han gjorde det ju även 2019. Skönt att han fick visa att han är tillbaka igen efter galoppen på Solvalla. Planen är att han ska vara med i ett lopp i slutet av juli, sedan två montélopp innan vi går mot SM på Bergsåker i slutet av augusti. Han var tvåa där i fjol. Svenskt Mästerskap är ett lopp man tycker att han ska vara med i, sade Stefan Dellbro.
Don Viking inledde med 40 meters tillägg och Sandra Eriksson satt länge i kön och inväntade kallt till i sista kurvan innan Don Viking fick gå för fullt.
– Han har ju härdats i så hårda gäng och är ju en sådan speedig häst att jag trodde att han skulle speeda ner dem, sade Sandra Eriksson som under fredagen även vann med Marcus Pihlström-tränade Love You Sweden och Irene Worrsjös Anthem.

Föregående artikelInför V75/dubbeljackpot: Spets och slut för Untersteiners elitloppshäst?
Nästa artikelInför V75 (söndag): Juul tror på sin nye stjärna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.