Inför V75/dubbeljackpot: Spets och slut för Untersteiners elitloppshäst?

53

Inför V75®/dubbeljackpot: Spets och slut för Untersteiners elitloppshäst?

Travfesten i Halmstad fortsätter på lördagen efter torsdagens Sprintermästare och hemmaprofilen Johan Untersteiner spelar en nyckelroll i V75®.
I gulddivisionen har han drömläge att leda från start till mål.
– Jag har svårt att tro att någon ska ta en längd på honom, säger han om Cyber Lane som kommer bli en flitigt anlitad spik i jakten på dubbeljackpotten.

Med sprintermästaren Önas Prince och stosprintervinnaren Fifty Cent Piece i topp bjöd torsdagskvällen i Halmstad på fantastisk travsport. Spelmässigt var det inte lika rafflande och när den sista avdelningen på V75 gått i mål delade sju rätt ut blygsamma 250 kronor. Fin sport väntar även i lördagens V75 och spelmässigt ser det högintressant ut. En dubbeljackpot ger goda förutsättningar att dryga ut semesterkassan och blir man ensam om sju rätt kan man permanenta semestern – för då uppgår belöningen till 35 miljoner kronor. Med fem hästar till start spelar Johan Untersteiner en avgörande roll i hur miljonerna fördelas och på förhand är det Cyber Lane (V75-3) som tilldrar sig mest uppmärksamhet. Han gör sin första start sedan Elitloppet och från innerspår bakom startbilen i gulddivisionen bär han dagens tyngsta favoritskap.
– Hade jag fått välja startspår hade jag tagit spår ett, det är inget snack om det, så det klart att jag blev klart nöjd när vi fick det. Jag har svårt att tro att någon ska ta en längd på honom, säger Untersteiner.
Hans 13-faldige miljonär slogs ut i sitt försök i Elitloppet men i Copenhagen Cup gången innan stack han undan till överlägsen seger från ledningen.
– Elitloppsförsöket blev kanske inte kört till vår fördel samtidigt som han inte hade sin bästa dag heller. I Copenhagen Cup hade han nog den absoluta toppformen. Där kanske vi inte är i morgon men jag hoppas att han är minst lika bra som han var i årsdebuten och det borde kunna räcka långt.
I årsdebuten föll Cyber Lane med flaggan i topp som tvåa i gulddivisionen efter ett lopp utvändigt om ledaren.
– Han fick sig en liten paus efter Elitloppet och sedan har vi siktat mot det här loppet. Jag tycker att han är bra förberedd. I träning visar han ingenting, han är fruktansvärt tråkig att köra i träningen och där får man ingen känsla av att det är en topphäst. Jag körde lite raskare med honom senast i måndags och han var lika lat, tråkig och flegmatiskt som han brukar vara, men han kändes väldigt fräsch och fin och hade låg puls efteråt, så det är ett gott tecken. Vi går tillbaka till vanlig vagn och vi kommer köra barfota oavsett väder.

”Senast var han tillbaka”
Johan Untersteiner låter uppåt på flera av sina hästar och kan mycket väl få segerdefilera framför hemmapubliken mer än en gång.
– Can Lane (V75-1) galopperade oturligt senast. Han får smyga med från bakspår och behöver lite tur för att vinna. Jag tror att han gör ett bra lopp men han kanske får svårt att nå ända fram.
– Unacerveza Broline (V75-4) gick bra i skymundan i V75-finalen senast och täta starter är alltid spännande att prova. Första barfota runt om är planen och distansen har han vunnit på innan. Jag känner mig inte helt golvad.
– Global Beware (V75-5) är väl min näst bästa chans på V75. Det är en häst som var väldigt svår att få igång under våren och som inte har funkat riktigt men senast var han tillbaka precis som jag vill ha honom. Allting verkar fortsatt bra i träningen och efter det loppet har vi siktat hit. Jag hoppas att han känns lika fin i morgon som han gjorde senast och formen borde vara på väg uppåt på honom. Jag tycker att han är en intressant häst i lägsta klassen. Planen är att köra utan bakskor igen och trampar han till lika fint nu kan han öppna bra från start också, så vi får vara med och prova direkt.
– Behind Bars (V75-5) är nästan ännu mer kapabel än Global Beware men jag har varit besviken på honom. Nu senast har jag inga förklaringar utan hoppas bara att han inte är riktigt i form och behöver fler lopp i kroppen för att han är en stor och tung häst, men jag hade förväntat mig mycket mer senast. Han kändes fin och travade perfekt men han hade inte det där sista trycket. Vi provar att starta lite tätare nu och ser om formen kan komma.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFullständig analys inför V75 JACKPOT Halmstad
Nästa artikelFrom The Mine tillbaka i Lycksele där han började

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.