Inför V75 Söndag: Kampen om platserna i Olympiatravets final

145

kampen om platserna i Olympiatravets final

Vintern älskar han.
Våren är inte heller så dum.
Femtonfaldige miljonären On Track Piraten är allround och återigen med och kämpar om en plats i Olympiatravet på dalabanan Romme på Påskdagen.
– Vi fick innerspåret och det är aldrig fel, säger Hans R Strömberg förväntansfullt.

På söndag börjar kampen om platserna i Olympiatravets final som i år går lördagen 28 april på Åby.
Populäre dalahästen On Track Piraten har hunnit bli tio år och är still going strong.
En segermaskin som var lite uträknad under hösten och vintern då segrarna inte ramlade in i den takt på V75 som publiken vant sig vid. I guldloppet på Romme i slutet av januari tog tränaren Hans R Strömberg hand om tömföringen i lopp igen för första gången på ett och ett halvt år.
Det blev seger direkt med husse i vagnen.
– Jag vill göra det här själv nu och det blir jag som kör igen på söndag, säger Rättvikstränaren.
Olympiatravets första deltävling går som V75-3 på Piratens andra hemmabana Rommetravet på Påskdagen.
En omgång som även utgör finalen av ATG:s vårliga satsning V75 Spring Race med fyra V75-omgångar på fyra dagar – med start på Skärtorsdagen.
Samlade jackpotmiljoner bygger en multijackpot till söndag då en ensam vinnare med sju rätt är garanterad minst 54 miljoner kronor i utdelning.

”Åtta komma fem!”
On Track Piraten har varit ett populärt spikobjekt på V75 förr om åren. Nu har valacken rundat tio år på jorden och tränaren Hans R Strömberg kan inte vara lika säker på sin häst längre.
– Vi får vara tacksamma så länge han vill vara med och tävla den här fantastiska hästen. Men ännu så länge ser det bra ut. Han känns oförändrat fin, säger Strömberg.
På frågan var Piraten står formmässigt på en skala ett till tio kommer ett snabbt svar:
– Tjaaa…åtta komma fem!

Mot fjärde raka finalen
Det blir fjärde starten för året på söndag och återigen är det hästens andra hemmabana Romme som bjuder in. On Track Piraten har varit med i tre raka finaler av Olympiatravet och kretsen runt hästen hoppas så klart på en fjärde.
2016 slutade Piraten femma i olympiafinalen och öppnade som en blixt från från just ett innerspår bakom bilen. Men efter hårt tryck i omgångar under loppet tröt krafterna. Insatsen var ändå heroisk efter tryckare av B.B.S.Sugarlight och Mosaique Face.
– Det där var ju en final där det blev en jäkla körning. Även om det är fina hästar han möter på söndag är det ändå jämförelsevis mycket enklare motstånd än vad han stötte på den gången.

”Hoppas ta ledningen”
Senast tog sig On Track Piraten förbi jättefavoriten Zenit Brick den sista biten. Nu möts de igen.
– Innerspåret är ju aldrig fel och det ska vara en ganska så bra chans tycker jag. Jag hoppas ta ledningen och att det går att köra honom barfota runt om. Av moståndarna har vi mest respekt för Digital Ink som såg jättefin ut senast och Zenit Brick. Nurmos häst har ju haft superform hela vintern, säger Hans R Strömberg.
Så vad säger du om söndagen?

– Vi ser fram emot loppet så klart. Det är en fördel att vi inte behöver åka så långt och han har ju gått bra på Romme också. Vi kommer till Romme med en häst i fin form.
Ni har två ytterligare hästar till start på V75. Hur vill du guida spelarna om dem?
Rim Perfect (V75-2) har varit fin i två raka och distansen är den rätta för henne. Men hon är lite uppanmäld och det är lite tuffare nu. Spåret är inte heller riktigt bra för henne, då hon inte snabb alls är snabb från början och det lär bli en tappstart. Jag tror att det blir svårt att vinna.
Qamaro C.D. (V75-6) var fin som trea i trekilometersloppet i fredags. Formen är rätt så god men han är lite entaktad och det krävs att det blir stenhårt tempo för att han ska komma till. Det blir svårt att vinna där också. Det är On Track Piraten som är min chans, säger Hans R Strömberg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 – Kapacitet som räcker men svårbedömd form
Nästa artikel72-årige Jan Norberg är kvar på sjukhuset

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.