Inför V75 (söndag): Kanonerna laddade inför Breeders

78

Inför V75 (söndag): Kanonerna laddade inför Breeders

Förra året vann han två av Breeders’ Crown-finalerna.
I söndagens semifinaler tar han ut sju hästar i jakten på nya finalbiljetter.
– Känslan är att han är på väg att komma i riktigt bra form, säger Solvallatränaren om en av fjolårsvinnarna.

När det vankas storlopp och feta segercheckar är Daniel Redéns hästar ständigt att räkna med. Så även på söndag när hela tävlingsdagen på Solvalla består av semifinaler i Breeders’ Crown. Sju av loppen utgör V75® och i den avslutande avdelningen försvarar Mister Hercules (V75-7) stall Redéns färger från spår tio bakom startbilen. Hästen vann Breeders’ Crown som treåring och har i år fortsatt att tampas i kulltoppen. I sin senaste start avslutade han piggt som trea i Europaderbyt.
– Mister Hercules börjar vi komma rätt på. Han har fungerat i loppen på sistone och Örjan (Kihlström) var jättenöjd med hur hästen kändes senast. Känslan är att han är på väg att komma i riktigt bra form. Utgångsläget behöver inte vara fel heller, säger Daniel Redén till stallzet.se.

”Kommer göra ett jättebra lopp”
Ytterligare två av stallets semifinalister äntrar banan inom ramen för V75. För att gå vidare till finalerna i Eskilstuna 7 november gäller det att sluta topp två och med spår tre bakom startbilen har Erin Zet (V75-1) alla möjligheter att bärga en finalbiljett.
– Hon spurtade bra senast när hon väl fick upp farten. Det är bättre distans för henne den här gången och hon har även fått ett bra spår så jag tror att hon kommer göra ett jättebra lopp.
Goda möjligheter till avancemang bör även Brambling (V75-6) ha. Visserligen är inte spår tio idealiskt för honom men fjolårets kriterievinnare räds få hästar i sin kull. I sin senaste start slutade han fyra i Svenskt Travderby.
– Honom har det gått lite väl långt mellan starterna för eftersom jag inte hittade något passande lopp att ta ut honom i emellan. Vi har siktat hit och jag har kört ganska tuffa jobb med honom. Han känns fin och jag tror att formen åtminstone är en sjua på en tiogradig skala. Jag hade hoppats på ett framspår för honom, men han går bra bakifrån också.

Kriterievinnaren har vaknat till
Treåriga Glamorous Rain (lopp 1) har vunnit fyra av sex lopp och slutat tvåa två gånger. Men senast hade hon inte sin bästa dag som andrahandsfavorit i Svenskt Travoaks. Från tredje par utvändigt spurtade hon in som fyra.
– Hon var inte riktigt där senast i finalen. Även om hon gjorde ett bra lopp så var hon lite loj och seg i ryggar. Allt verkar normalt i träningen och nu går vi tillbaka till vanlig vagn så att Örjan får lite bättre kontakt med henne. Troligen blir det även can’t see back för att få henne lite mer på bettet. Balansen ska jag fundera på under veckan. Kanske barfota bak igen, men troligen återgår vi till skor runt om.
Fyraåriga kulldrottningen Honey Mearas (V4-1) visade senast prov på sin enorma kapacitet när hon närmast utklassade äldre och mer härdade kamrater i Sto-SM.
– Henne verkar allting fortsatt bra med efter segern i Sto-SM. Vi sparar bakfötterna den här gången. Hon är allra bäst barfota runt om, men hon är jäkligt bra med bakskor också.
Epimetheus (V4-2) är den minst meriterade i Daniel Redéns Breeders’ Crown-armada och när han dessutom drog bricka elva i spårtombolan ligger hans tränare lågt.
– Han fick en genomkörare förra veckan på en bana som var lite opassande. Det är tufft motstånd den här gången så han får smyga med från det här utgångsläget.
Smyga med är inget som supertalangen Francesco Zet (V4-3) behöver göra. Treåringen imponerade enormt när han i sin senaste start pulveriserade motståndet i Svenskt Travkriterium med en mäktig slutrunda i tredjespår.
– Francesco Zet körde jag i ett jobb i måndags och det fanns ingenting att klaga på. Han har tagit förra loppet på rätt sätt och det känns som att han har vaknat till lite. Skor runt om den här gången. Amerikansk sulky och helstängt huvudlag igen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 (söndag): Red Lady Express på jakt efter ny stor final
Nästa artikelFem tippar V75 till Jägersro 30 oktober 2021

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.