Inför V75 (söndag): Red Lady Express på jakt efter ny stor final

44

Inför V75 (söndag): Red Lady Express på jakt efter ny stor final

Finalen i oaks tog slut kort efter start. Men Christian Persson är inte den som grämer sig.
På söndag hoppas han att stallets juvel Red Lady Express tar sig till ännu en stor årgångsfinal.

Semifinalerna i Breeders Crown värmer i höstmörkret när Solvalla bjuder in till tävlingar på söndag, en omgång som förstärks med V75®. Gräddan av tre- och fyraåringskullarna finns på plats för att försöka försäkra sig om en plats i finalen av årets sista riktigt stora årgångsslag.
Åbytränaren Christian Persson har presenterat sig på allvar under säsongen. Det tack vare hans eleganta fuxa Red Lady Express som etablerat sig som en av de treåriga stokullens främsta. Hon vann en final i E3 under sommaren och fanns för två starter sedan med som en av favoriterna i Svenskt Travoaks. Det äventyret slutade dock redan efter 250 meter, när Red Lady Express olyckligt galopperade.
– Hon bröt ned i svängen och Erik Adielsson hade behövt en sidostång för att kunna korrigera henne, men det är sådant som händer. Hon var ju riktigt bra senast och flög fram genom svängen i samma läge som hon galopperade i oaks, så man vet aldrig riktigt sådant där på förhand, säger Christian och sammanfattar:
– Det var väl tråkigt på det viset såklart, men man får försöka tänka på det positivt och jag är glad att vi tog oss till en till stor final. Sedan att det blev galopp, det är så det är i trav. Därför kändes det skönt att hon var så bra senast, att hon kunde kontra direkt med en bra prestation.

Senast målfotoslagen i EM
Loppet senast var EM för treåringar som kördes på hemmabanan i samband med SM-dagen. Red Lady Express tog hand om ledningen och höll den positionen fram till de allra sista stegen. Fransyskan Ivensong fick fritt spelrum invändigt, avslutade blixtsnabbt och hann fram för målfotoseger.
– Tanken var väl egentligen från början aldrig att gå ut där men i och med att det inte blev något lopp för henne i oaks så valde vi att starta. Hon var inte toppad på något sätt, men gjorde det jäkligt bra även om det blev tajt på linjen och hon åkte dit. Jag skulle tro att hon är några meter bättre till den här starten, hon känns väldigt bra i träningen.

Tror på tredje raka årgångsfinalen
På söndag väntar alltså nästa stora uppgift för Red Lady Express som åter körs av Carl Johan Jepson. Stoet ska försöka kvala in till nästa stora final, Breeders Crown. Finalerna avgörs två veckor senare, i Eskilstuna den 7 november. Någon god hand med Fru Fortuna när det kom till spårlottningen hade man inte den här gången. Men spår åtta bakom bilen verkar inte bekymra tränaren.
– Jag tycker väl nästan att hon går ned lite i klass till den här starten. Det är klart, bricka åtta är väl aldrig något som man vill ha, men nu är det som det är, inga konstigheter. Jag tycker väl personligen att hon är bästa hästen i fältet, så får vi se vad ”Calle” hittar på från början. Jag vet inte hur många det är som vill gå i ledningen i det här loppet heller…Hon kommer med bra fart från början och kommer få en bra position i alla fall. Jag har ju själv vunnit med henne från dödens en gång och vet att det inte är så roligt att ha henne utanför sig heller precis…Jag tycker det är en bra segerchans trots spåret.
Efter söndag väntar förhoppningsvis en final. Vad händer sedan?
– Sedan blir det ingen mer start för i år, nej. Målet hela säsongen har varit att sikta mot E3, oaks och Breeders Crown. Lyckas vi komma till final nu också så har vi tagit oss till alla finaler och det är stort.
Man får tro att ni ser på nästa säsong med tillförsikt?
– Det gör vi absolut. Sedan är hon inte anmäld till något av de större loppen som fyraåring tyvärr, så de andra slipper möta henne i Stochampionatet och Derbystoet…Men det kan vara käckt för henne det också kanske, att slippa att möta alla de bästa i de stora årgångsloppen, det kan bli bra det också.

Föregående artikelInför V75 (söndag): Nurmos har tre som kan vinna – ”Nu blir det barfota runt om”
Nästa artikelInför V75 (söndag): Kanonerna laddade inför Breeders

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.