Inför V75® (söndag): Lugauer varnar för en riktig rysare

99

Inför V75® (söndag): Lugauer varnar för en riktig rysare

Power och Hail Mary är giganterna i Breeders Crown-finalen på söndag.
Men för de som letar en riktig skräll bakom stjärnhästarna bör läsa vad Conrad Lugauer har att säga.
– Gulfstream Am hade rubbet kvar senast och känns kanonfin. Han springer lätt en 1.11-tid och är inte helt borta, säger Jägersro-tränaren.

Eskilstuna fortsätter sitt högklassiga dubbeltrav när det under söndagen är dags för V75® och framförallt finaler i Breeders Crown. Kulltoppen drabbar samman i de penningstinna racen och stjärnhästarna trängs i startlistorna. Finalen för de fyraåriga hingstarna och valacker innehåller giganter som Power och Hail Mary. Detta kryddat av topphästar som Guzz Mearas, Admiral As, Brother Bill – samt Gulfstream Am. Säsongen har som bekant varit lång för många när vi nu är inne i november, och för de som letar en riktig smällkaramell bör lyssna på vad Conrad Lugauer har att säga. Gulfstream Am är hästen som i våras seglade upp som en av de hetaste kandidaterna inför Svenskt Travderby. Efter flera imponerande segerlopp blev hästen en stor snackis inför de kommande storloppen. Efter en sämre period i somras med flertalet galopper är nu den högkapabla travaren tillbaka igen. Han såg dunderfin ut som fastlås i uttagningsloppet till Europaderbyt, var gången efter det tvåa bakom Power i S:t Leger, och senast fick han inte chansen i semifinalen i Breeders Crown.
– 7 Gulfstream Am (V75-6) känns hur fin som helst och jag är jättenöjd med hästen. Det var synd att han spände sig i starten senast och tog en kort galopp. Han spände sig de tre, fyra första stegen. Sedan han han rubbet kvar i mål och kommer han loss så vinner jag loppet, säger Conrad Lugauer.

”Tillhör en av de bästa i kullen”

Vad säger du om uppgiften med spår sju bakom bilen i Breeders Crown-finalen mot dom här kanonhästarna?
– Det var lite surt att han inte fick chansen senast för hade han vunnit hade han förmodligen fått ett kanonläge i finalen. Då hade det varit en mycket bättre chans men helt borta är han inte. Det här är en topphäst och han går lätt en 1.11-tid. Fortare än så kan de här hästarna inte springa och det ska spelarna ta med sig.
– Kapacitetsmässigt tillhör han en av de bästa i kullen. Han blev lite för vass i somras och var inte riktigt i balans men nu är han tillbaka igen. Jag är jättenöjd med hästens uppträdande i de senaste loppen och han är verkligen där jag vill ha honom nu. Han hade även varit med i Europaderbyt om han fått chansen i försöket. Vi får hoppas att han har lite tur nu och då är han som sagt inte borta, säger Lugauer.

Föregående artikelInför V75®: Salmela segersäker
Nästa artikelInför V75® (söndag): Giganternas kamp i Breeders Crown

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.