Inför V75: Spännande lördag för Stenströmer

90

inför v75® spännande lördag för stenströmer

Ulf Stenströmer kommer med två riktigt starka kort i Klass 2-finalen.
Frågan är bara vilken av Calamari och Django Silver som har bästa chansen?
– Jag har svårt skilja på dem, men jag kommer i alla fall med två bra hästar, säger Axevallatränaren.

 Feststämning i Eskilstuna den här lördagen när Sundbyholmstravet är skådeplats för V75®.
Huvudnumren under eftermiddagen är de båda finalerna i E3. Ett av årets första stora möten för treåringarna, såväl i en klass för ston som en för hingstar och valacker. Därutöver är det även dags för STL-finaler. En tränare som kommer med stora förhoppningar är Axevallas Ulf Stenströmer. Han har inte bara en, utan två vinnarkandidater i Klass 2-finalen.
6 Django Silver (V75-2) är en fyraåring med en utvecklingskurva som visar stadigt uppåt.
Han vann sitt försök på Åby näst senast och slipade senast formen i Åmål. Där blev det galopp direkt i starten, men hästen reparerade den stora markförlusten på ett strålande sätt. Django Silver gick som instängd i mål med mycket krafter kvar.
– Han har gjort allting rätt utom senast. Han fixade spåret då men springspårshästarna kom upp direkt utvändigt och det blev för mycket för honom så han galopperade. Men han kändes jättefin sa Ulf Ohlsson som körde lite snällt efter galoppen då vi visste vi skulle ut i det här loppet, berättar Ulf Stenströmer och inflikar:
– Men han trodde nästan att han skulle ha vunnit loppet om han valt att runda de ute i spåren i stället, han klättrade ju över de andra på upploppet. Jag körde honom i sanden i dag (måndag) och han kändes verkligen fin.

Calamari abonnerar på topplaceringar
En huvudkonkurrent i samma lopp är den ett år äldre stallkompanjonen 7 Calamari (V75-2).
En häst som är notorisk i segerstriderna så här långt. Den mörke valacken har på karriärens elva starter vunnit sju lopp och sluta tvåa i tre. Calamari vann sitt försök på Gävle i maj och har därefter även hunnit med ett lopp hemma på Axevalla. Också då med seger som utgång.
– Hästen fick som planerat lite lugnt efter starten i Gävle, han var okörd i mål i det loppet men travade samtidigt inte som bäst, han höll inte ihop aktionen helt. Vi åtgärdade honom lite och så fick han gå ut i ett billigare lopp på Axevalla senast och såg ju strålande ut igen. Det blev en perfekt genomkörare för honom, hästen fick ett bra lopp, agerade lite trögt men när kusken ryckte tussarna så höll han ju på att explodera. Han har ju för vana att vara långt fram i loppen och känslan är att formen, som planerat ska vara jättebra till den här starten.
Blir det svårt att välja vilken som är den vassaste vinstchansen av de två?
– Jag tycker det är jättesvårt. Nu fick ju båda lite ”punchiga” lägen, men båda kan ju öppna helt okej och jag skulle tro att kuskarna laddar från början. Jag har svårt att skilja på dem det här loppet, men jag kommer i alla fall med två bra hästar.

Borups Tornado siktats mot ledningen
Nu tar inte Stenströmers chanser slut där.
Några avdelningar senare på V75® kommer ytterligare en. 3 Borups Tornado (V75-5) är en tuffing som är försvinnande nära en miljon kronor insprunget i karriären hittills. Hästen har närmast blivit en institution på V75® senaste månaderna och provar nu Bronsdivisionens final efter att också bärgat ett försök i Gävle för några veckor sedan.
– Borups Tornado var också ute i ett billigare lopp nyligen, men vår häst fick lägga en ordentlig speed för att komma fram utvändigt och kusken som körde i ledningen visste vem det var att slå… Hästen var inte dålig och kom tillbaka till slut på styrka, men det fattades lite i honom. Det är något vi hoppas att han kan ha fått tillbaka till på lördag och nu hade vi ju lite tur i spårlottningen också, Borups Tornado kan ju öppna bra, vi sätter på en jänkarvagn igen och hoppas att vi kan komma till ledningen och därifrån vet vi att han biter ifrån sig bra.
Han har tävlat flitigt på V75® nu, men toppformen håller i sig?
– Ja, han har ju varit ute nästan bara på rikstoton det senaste halvåret, han har haft jättefin form hela tiden och det vore inte så konstigt om han klev ur den formen någon gång. Men han utvecklar sig samtidigt hela tiden, jag var väldigt nöjd med honom i fredagsjobbet och skötaren tyckte också att han kändes riktigt fin i jobbet i dag (måndag). Så känslan är att han ska kunna studsa tillbaka till det här loppet.
Det ser ut som en spännande lördag?
– Det hoppas vi, att det både blir en spännande och lyckosam lördag.

Föregående artikelV86 Tips Vaggeryd med 14 miljoner i JACKPOT!
Nästa artikelInför V75: Superlördag på hemmaplan

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.