Inför V75: Stig H om bästa chanserna

214

imagestigh

Det är jackpot på V75 där 50 miljoner väntar till en ensam vinnare.
Stig H Johansson har några spännande hästar med i omgången.
– Admiral Newport är bästa chansen. Sedan finns det väl någon kantboll också, säger Stig H.

Solvallatränaren har öppnat det nya året starkt. Det är hårt i toppen av tränarligan och Stig H ligger trea efter Timo Nurmos och Kari Lähdekorpi med 29 segrar och 2,7 miljoner kronor inkört. På lördag kan de siffrorna bättras på ytterligare. Stall Johansson har fyra hästar till start i V75:s jackpotomgång på Axevalla. Den häst som är mest i blickfånget är favoriten Admiral Newport. Segermaskinen galopperade bort sig i V75-Mästaren, när det var voltstart, men kom tillbaka och vann gången efter.
– Admiral Newport (V75-7) känns som han ska göra efter den enkla segern senast. Det är klart att han kan galoppera igen men han gör inget osäkert intryck. Vi får tillskriva galoppen som ett olycksfall i arbetet som det brukar heta, säger Stig H Johansson.

Har bra ingredienser
Holland-födde Admiral Newport har vunnit i 15 av 26 starter. Han har sprungit in drygt en halv miljon kronor och imponerat vid segrarna i vinter. Men hur långt det kan bära vill inte Stig H spekulera i.
– Det finns ingen som kan säga det. Hästen har tävlat med rätt låga prissummor tidigare och därför stått bra inne i klasserna här i Sverige. Han har hög kapacitet men hur långt det bär är svårt att säga.
– Det är en snygg häst att se på exteriört sett. Sedan har han en vägvinnande aktion och bra kvalitet när det gäller inställning. Det är de bra ingredienserna som han har och sedan får vi se var han slår huvudet i taket, det vet jag inte. Det är svårt att veta om han har den där höga inneboende kapaciteten för att bli en topphäst.
Vad är känslan inför uppgiften i V75-7?
– Jag tycker att han måste räknas med en hygglig chans, om man tänker på vad han har presterat tidigare. Läget är som det är med bakspår men han borde ändå vara med där framme om han fungerar som han ska.
Han har tävlat med skor runt om varje gång, kan det bli barfota nu?
– Nej, det blir inte barfota på lördag.

Har inte visat någon kanonform
Stig H har ytterligare tre hästar till start inom V75. Så här kommenterar han dessa.
– Truly Devoted (V75-1) fick inte riktigt chansen senast då hon drogs bakåt av en trött häst. Det var inget optimalt lopp för henne. Men jag tycker heller inte att hon har visat någon riktig kanonform, visserligen vann hon i V75 för ett tag sedan men fick då allt serverat. Det ska nog mycket till för att hon ska räcka till vinst från spår tolv.
– Jacky Glide (V75-3) har gått överraskande bra tycker jag. Hon hade svårt i början av sin karriär men har blivit bättre aktionsmässigt och gör så gott hon kan. Hon är inte rentravande hela vägen utan man får köra henne på ett speciellt sätt. Hästen gick okej senast och hade vilat innan. Jag hoppas att hon kan vara lite starkare med det loppet i kroppen. Men hur långt det räcker i det här gänget får spelarna spekulera i själva.

Lotus Elan inte helt borta
– Lotus Elan (V75-6) satt fast med lite krafter kvar senast. Han har fin form och optimala förutsättningar här med bra startspår och 1600 meter är också bra. Sedan är väl motståndet kanske lite för vasst för honom, han brukar ha det svårt att vinna på V75. Men på form och läge ska han väl inte vara helt borta och det kanske kan vara en kantboll, säger Stig H Johansson.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.