Inför V75 (tisdag): ”Åker inte 60 mil enkel resa för att vara statist”

679

inför v75® (tisdag) ”åker inte 60 mil enkel resa för att vara statist”

Millmighty har fått mjukstarta den här säsongen.
På tisdagen när V75® avgörs på Jägersro är det dags att lägga in överväxeln.
– Jag siktar på ledningen och sedan är det hästen att slå, hälsar tränaren Paw Mahony.

Millmighty har hunnit bli sju år, men har bara gjort 24 starter och har haft en del bekymmer i sin karriär.
– Han åkte på en gaffelbandsskada efter ett segerlopp på Åby i början av 2021 och det tog över 1,5 år innan han kunde starta igen. Det var tungt och lite struligt, men vi har gett honom all tid i världen och det tror jag vi har tillbaka nu. Han känns jättefin och har inga som helst problem med skadan sedan han började tävla igen, säger Paw Mahony.
I år har Millmighty startat tre gånger och gjort det i lite enklare sällskap.
– Det är medvetet och han har helt enkelt fått tävla sig i form. Han var riktigt bra i årsdebuten som tvåa efter ett tungt lopp, bättre än vad jag trodde på förhand eftersom han inte var speciellt vässad i träningen. Han tog det loppet på rätt sätt och han vunnit de två loppen efteråt väldigt lätt och hade gott om krafter kvar. Senast kunde jag nog ha kört ett varv till i samma tempo.
På tisdag är det toppsport på Jägersro med V75. Två lopp sticker ut och det är Hugo Åbergs Memorial och långloppet Malmös Stads Pris och det är det loppet Paw Mahony tänker vinna.
– Jag hoppas det och tror också på en bra chans. Jag har sett en del tips och jag tycker att hästen är lite väl lågt rankad. Loppet är väldigt jämnt och han är inte sämre än någon annan.
Hur lägger man upp taktiken i ett långt lopp?
– Det är bara två hästar på start och jag vill till ledningen. Millmighty är väldigt effektiv om han får vara först. Jag kommer att köra i ett jämnt och hårt tempo och sedan dra på sista varvet.
Hur fort kan du köra?
– Det är alltid svårt att spekulera i tider. Senast vann han på en låg 1.14-tid på Årjäng och den banan är inte snabb, jag tror att Jägersros bana är minst en sekund snabbare.
Gör du några ändringar?
– Han kommer att tävla barfota runt om för första gången sedan derbykvalen. Då var han klockren på den balansen. Jag har inte velat dra några växlar innan, men nu är det dags och jag åker inte 60 mil enkel resa för att vara statist, jag är optimist, Millmighty är i ordning för att göra ett kanonlopp.

Föregående artikelInför V75 (tisdag): Bergh hoppas på en Nahar-kick i Åbergs
Nästa artikelFem tippar V75 till HAGMYREN lördag 29 juli 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.