Inför V75 (torsdag): Djuse glödhet i Sprintermästaren – ”Är med och hugger om segern”

620

inför v75® (torsdag) djuse glödhet i sprintermästaren – ”är med och hugger om segern”

Han gör återigen ett succéår och är på väg mot ett nytt all time high när det gäller segrar och inkörda pengar.
Mattias Djuse är högaktuell i alla sammanhang numera – och på torsdag har han heta segerkandidater i både Sprintermästaren och i Stosprintern.
– Hustle Rain är en av de hästar med högst kapacitet som jag har tränat. Han är en av de som kan vinna Sprintermästaren och med rätt resa kan Kayla Westwood vara med och hugga om segern i Stosprintern, säger Djuse.

På torsdag smäller det på Halmstad-travet när årets sprintermästare-meeting inleds. Strax efter klockan 22 avgörs Sprintermästaren, eller ”Sveriges Hambletonian” som det också kallas. Där ska landets snabbaste fyråring koras vilken belönas med 1,2 miljoner kronor i förstapris. Mattias Djuse tränar en av förhandsfavoriterna i Hustle Rain som Solvalla-tränaren efter segern i Gävle på Skärtorsdagen utbrast att ”det här är en kanon”. Den fyraårige hingsten har vunnit sex lopp och tagit två andraplatser på 16 starter, och det har blivit 781 000 kronor i insprungna pengar.
– 6 Hustle Rain (V75-2) är en häst med otroligt hög kapacitet. Han har lätt för att springa och är både snabb och stark. Det är en kanonhäst helt enkelt, säger Mattias Djuse.
Är han rentav den bästa häst du har tränat?
– Han är en av de med högst kapacitet som jag har haft. Racing Brodda har ju levererat mest hittills men det är inte omöjligt att den här kan bli bäst.

Makalös upphämtning senast – ”Var frustrerande”
Hustle Rain blev fyra i Kungapokalen och tränare Djuse säger att han hoppas kunna vara med i de största loppen i år för fyraåringarna. Närmast väntar Sprintermästaren och i höst är det Svenskt Travderby som hägrar. Efter Kungapokalen gjorde hästen en start på Solvalla för två veckor sedan och svarade då för en enorm insats. Hustle Rain strulade när man skulle vända upp bakom bilen och galopperade, och fick sedan lägga en rush för att komma ifatt och galopperade på nytt i starten och tappade massor av mark, men trots det kom han tillbaka oerhört starkt till sjätteplatsen och svarade för en fenomenal upphämtning.
– Det var olyckliga omständigheter som gjorde att det blev som det blev senast. Först blev det omstart när något ekipage fick materialfel när hästarna var på väg upp bakom bilen, varpå den starten blev avbruten. Det dröjde sedan länge ett antal extra minuter innan den giltiga starten skulle gå, och då laddade han upp sig helt enkelt. Han är framåt och vill tävla.
– Han strulade och ”hoppade” på väg upp bakom bilen och kom därför sent till starten och när Örjans häst hoppade framför så fick Magnus ta i min häst och då blev det galopp igen. Men efter det så gick han oerhört bra och det var ju frustrerade det som hände, säger Djuse.
Hur har hästen känts efter den starten och hur har uppladdningen varit inför Sprintermästaren?
– Han har bara gått lätta rutinjobb efteråt och jag körde ett lätt jobb med honom idag (måndag) och då kändes allt bra.
Hur ser du på uppgiften i försöket med spår sex bakom bilen?
– Hästen är väldigt snabb ut om man vill ladda med honom. Han öppnade väldigt snabbt exempelvis i Kungapokalen. Vi får se hur Magnus lägger upp det hela, vi har inte pratat om det än.
Är han en av de som kan vinna Sprintermästaren?
– Ja, det tycker jag absolut att han är. Jag tror jättemycket på hästen och det känns spännande att testa.
Och två heat samma dag vad har du för känsla kring det?
– Han är ju fysiskt väldigt stark så det kan jag inte tänka mig annat än att han ska klara av det bra.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, han kommer att tävla som han brukar göra, barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn.

”Gör kanonlopp hela tiden – med och hugger om segern”
Mattias Djuse har inte bara Hustle Rain i Sprintermästaren utan han tränar även en av de mest betrodda i Stosprintern. Det är Kayla Westwood som vann sitt försök i imponerande stil från ”dödens” på tiden 1.11,5. Nu har hon spår fyra bakom bilen tillsammans med broder Magnus i sulkyn, där 800 000 kronor väntar på vinnaren i finalen. Kayla Westwood som hittills har vunnit sju lopp på 18 starter och aldrig har varit sämre än trea vid 15 tillfällen. Hon har hittills sprungit in 2,5 miljoner kronor och mera kan det alltså bli nu.
– 4 Kayla Westwood (V75-6) är en jättefin häst som gör kanonlopp hela tiden. Hon imponerade på mig när hon vann försöket och trots det tuffa loppet så hade hon huvan kvar i mål. Det vanns en hel del sparade krafter och hon tog det loppet på rätt sätt och har känts fin i lugna jobb efteråt. Hon är inte så jättesnabb ut och blev ju över från innerspåret senast. Men jag hoppas att hon får en fin resa och jag känner mig inte slagen på förhand. Barfota runt om och jänkarvagn igen, och med rätt lopp så kan hon vara med och hugga om segern, säger Mattias Djuse.

På väg mot ett nytt rekordår – kö till stallet
Solvalla-tränaren gör ett nytt succéår och stallets hästar har nästan sprungit in tio miljoner kronor. Det gör att han ligger på en sjätteplats i landets tränarliga. I fjol nåddes ett rekordår då det blev 15,1 miljoner kronor inkört, och tränare Djuse är således på väg mot ett nytt all time high.
– Det har gått mycket bra och vi har finare och finare hästar att jobba med. Vi har rätt många nu som duger i årgångsloppen och en bred treåringskull bland stona där många har varit med och tjänat mycket pengar redan. Sedan har vi Hustle Rain och Kayla Westwood som kan vara med och hugga om fina pengar i de största fyraåingsloppen, säger Djuse som för dagen har 116 hästar i träning och det är kö in till stallet.
– Vi har inga tomboxar just nu i alla fall, säger han.

Föregående artikelInför V86: Fenomenala Frank är Fredriks nya favorit
Nästa artikelDD Tips Onsdag 5 juli 2023

1 KOMMENTAR

  1. Kanske kan vinna sprintermästaren men
    Reden kommer med Xanthis Harvey så det blir svårt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.