Inför V86: Fenomenala Frank är Fredriks nya favorit

164

inför v86® fenomenala frank är fredriks nya favorit

Fredrik Persson har tagit fram många fina unghäststjärnor genom åren.
Nu har han en ny talang utöver det vanliga. Frank S.H lär få finna sig i ett tungt favoritskap på V86®.
– Jag siktar mot hösten med honom, han har inte varit vässad på något sätt ännu.

 STL Sommartrav med V86® på Solvalla denna onsdag.
Nationalarenan erbjuder en högoktanig tävlingskväll där STL-försök, Hjördis lopp för kallbloden och de fyra sista avdelningarna av Margaretas Tidiga Unghästserie ska avgöras.
Kalmartränaren Fredrik Persson är en av de som gästar Solvalla och med sig har stallets nya stora talangtravare. Treårige 5 Frank S.H (V86-3) skapade rubriker redan i karriärens andra start då han i november i fjol travade nytt världsrekord på Åby. Karriären har därefter fortsatt spikrakt uppåt för den eleganta, mörka hingsten efter avelshingsten Fourth Dimension. Hästen har i tre starter i år inte varit i närheten av att förlora. Senast blev det vinst i Treåringseliten under Copenhagen Cup-dagen på Charlottenlund i mitten av maj.
Vad har Frank S.H. gjort de här månaderna sedan senast?
– Det har varit dåligt med lopp till honom, faktiskt. Det fanns ju E3, men det skulle inneburit flera långa resor och jag var inte så sugen på det. Det har mest funnits det här loppet för honom, så vi får gå ut här. Vi har fått vara hemma i stället och hästen har fått träna på och det har känts fortsatt bra, förtäljer Fredrik.
Så det är inte så att du siktat särskilt mot den här uppgiften?
– Nej, det kan jag väl inte säga egentligen. Jag siktar mot hösten i stället och att bygga upp honom i träningen. Han har inte varit vässad på något sätt ännu, utan vi satsar på kontinuerlig träning.

Kriteriet är det stora målet
Fredrik Persson förknippas med en rad hästar som presterat på topp i de största årgångsloppen. Fantastiska Viola Silas förstås, men namn som Ultra Bright, Monark Newmen och Boys Going In kommer också på tal. Kanske kan Frank S.H också nå de höjderna?
– Han är framför allt väldigt klok den här hästen. Han vet precis vad han ska göra och han ödslar inte några som helst krafter på något annat, han har ju väldigt bra kapacitet, säger tränaren.
Hur ser planen ut fram till Kriteriet, för det är väl knappast någon hemlighet om att det är dit ni siktar?
– Ja, det är ju det stora målet. I övrigt har jag inte planerat så mycket faktiskt så jag vet inte var nästa start kan bli efter det här, vi får känna efter lite hur det känns i loppet på onsdag.
Det finns några växlar till att dra, får man anta?
– Jo, det gör det. Han har ju gått men järnskor och fast bomull hela tiden och det gör han fortfarande. Vi får se när vi börjar plockar bort det där, förhoppningsvis dröjer det, men det är klart att motståndet kommer att bli tuffare och tuffare framöver.
Onsdagens start i ”Margaretas” först. Det är bra vinstchans såklart?
– Ja, men det tycker jag ändå det ska vara. Allt verkar bra med hästen och vi fick ett bra spår och allting.

Janita har också visat talang
Frank S.H är inte den enda häst från huvudkvarteret i blekingska Fågelmara som beger sig mot Stockholm på onsdag. Reskamrat är jämngamla stoet 4 Janita Silvio (V86-5) som även hon visat sig vara ett löfte. Senast var hon en noslängd från att ordna seger i Guldstoet på Axevalla.
– Hon har också gjort det väldigt bra, hon var ju tvåa senast och det var fantastiskt roligt. Hon har verkligen visat utveckling och höjde sig mycket sedan vi ryckte skorna på henne, det har fallit väl ut för henne. Så i det fallet kan vi väl säga att vi har dragit växlarna.
Ni fick ett bra spår här, hästen kan öppna rätt så snabbt väl?
– Ja, hon kunde ju hålla ut de andra senast, men samtidigt tycker jag att hästen går allra bäst med en smygare, hon är väldigt snabb en kort bit och skulle hon få sitt lopp som hon ska ha så kan hon vara med där framme, avslutar Fredrik.

Föregående artikelAllt du behöver veta om hästkapplöpning för att ha en fantastisk dag på de svenska travbanorna
Nästa artikelInför V75 (torsdag): Djuse glödhet i Sprintermästaren – ”Är med och hugger om segern”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.