Inför V75 (torsdag): Jokern i Sprintermästaren

110

inför v75® (torsdag) jokern i sprintermästaren

I Kungapokalen blev allt fel.
Senast visade han att formkurvan pekar uppåt igen.
Iznogoud Am är den stora jokern i Sprintermästaren.
– Det klart att vi måste tro på honom, säger tränaren Stefan P Pettersson.

Efter tre imponerande segrar i rad var Iznogoud Am (V75-3) förste utmanare till kullettan Francesco Zet i årets första storlopp för fyraåringar, Konung Gustaf V:s Pokal. Men efter en misslyckad start och ett tufft lopp som första häst i andraspår kammade han noll. Efter att ha slickat såren i en månad var han tillbaka på banan i början av juni och höll då mycket starkt till andraplatsen efter en våldsam öppning till ledningen.
– Det började väldigt bra i de tre första loppen under säsongen, då kände man sig lite trygg, men så plumpade vi i finalen (Konungens Pokal). Han var bättre men inte perfekt senast, men 1.10,3 som fyraåring och med den öppningen…
På torsdagen är det Sprintermästaren i Halmstad som väntar för Mantorphästen. Som vanligt avgörs loppet med försök och final samma kväll och Iznogoud Am startar från spår sex i det tredje försöket.
– Vi måste tro stenhård på vår häst i försöket och hoppas att det går bra, sedan får vi se vad vi kan göra åt Redén och de andra i finalen. Men jag tycker att min häst ska ha bra chans att gå till final om han är normal.
Daniel Redéns Francesco Zet (V75-1) startar i kvällens första försök och är storfavorit både där och till slutsegern.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.